Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babalar Günü

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2019 00:00

Yeryüzünde hemen hemen her güne bir anlam yüklemek ve ona farkıdalık oluşturmak  için çeşitli tarihlerde günler kutlanır.

Yurdumuzda da her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar günü Babalar Günü olarak kutlanmakta olup, bu vesileyle tüm babalarımız için dilimiz döndüğünce bu anlamlı güne bir yazı ile kutlamak istiyorum.

Evet!..

İnsan baba olunca hayat yeni anlamlar yüklüyor, yeni sorumluklar yeni sevinçler veriyor.

İnsan olarak bizi hayata hazırlayan, topluma kazandıran, zorluklarla mücadelede hep yanımızda olan, ilk bilgi ve sevgi kaynağımız şüphesiz ki ailemizdir.

Ailede anne ve babanın yeri doldurulamaz. Anneler Günü evlatları için ne kadar önemli ve kutsal ise Babalar Günü de bir o kadar önemli ve kutsaldır.

Çocuklarını hayata hazırlamak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan anne ve babalarımız, topluma faydalı bireyler kazandırmak için de yol göstericilerdir.

Biz evlatlar da anne ve babalarımıza hayırlı birer evlat olmak için onları mutlu etmek için güzel ve başarılı işler yapmaya gayret ederiz her zaman.

Baba toplumumuzda ve diğer toplumlarda evin reisi ve  evin direğidir.

Ailenin güvenli limanıdır. Baba her çocuğun kahramanıdır. İlk onunla başlarız hayatta, onunla yürürüz, onunla var olmaya çalışırız.

Bir elmanın yarısı gibi birbirini tamamlayan anne ve babalar çocuklarını yetiştirmek için kendi yaşamlarından fedakarlık yapıyor ve hayatında olan güzellikleri çocuklarına adıyor.

Bunun içindir ki annelik ve babalık kutsal bir değer olarak nesilden nesile aktarılıyor.

Hayatı boyunca maddi-manevi bütün imkanlarını ailesi için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan babalarımızdır. Onların en önemli gayesi çocuklarını toplumda maddi ve manevi olarak en iyi şekilde yetiştirip, en iyi imkanlara kavuşmalarını sağlamaktır.

Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren babalarımız, evlatlarını geleceğe güvenle hazırlamak için ellerinden gelen tüm gayreti mutlulukla sarf etmektedirler.

Babalar çocuklarının iyilik ve başarılarıyla daima gurur duyarlar.

Bu bağlamda doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız babalarımız, bizlere yaşamın anlamını ve tüm güzelliklerini öğretirken sadece çocukları için iyi bir gelecek hazırlayabilmek ve aile mutluluğunu sağlayabilmek için her türlü fedakarlığı gösteren değerli varlıklarımız olan babalarımıza ve annelerimize gereken değeri hayata iken vermek ve  her günü onlarla dolu dolu yaşamak gerekir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günün birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşma ve ailelerimizle, Türkiye’mizde ve dünyada barış ve mutluluğa doğru atılan adımların başlangıcı olması dileğiyle, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayabilmek ve aile mutluluğunu sağlayabilmek için her türlü fedakarlığı gösteren tüm babaların ve baba adaylarının “Babalar Günü ’nü “en içten duygularımla kutluyor, tüm insanlık coğrafyasına, çocukların yanında hem annelerinin, hem de babalarının olduğu bir dünya olmasını diliyor, edebiyet intikal eden babalara da gani gani rahmet niyaz ediyorum.

BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.