Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aylin Önder Cesur ve Şehit Cenazesi

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2020 00:01

Kongre salonundan kapalı yolları zorlukla aşıp Şehit cenazesine katılan Aylin hanım Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan iftira operasyonunun ''şahsıma karşılık değilde şehitler üzerinden siyaset yapılmasına üzülüyorum'' derken de bir ana yüreğinin mütevazılığını yansıtıyordu. Araştırmalarımız neticesinde siz okurlarımıza farklı bir bilgi vereceğiz belki de Türkiye'de ilk kez iki defa şehit cenaze namazı kılınmış oldu Afyon'da. Cenaze ye katılan arkadaşlarımızın ifadesi ''normal cenaze namazını kıldık, ardından Bakan Veysel Eroğlu, AKP ve MHP milletvekilleri gelince yeniden cenaze namazı kılındı'' Bu bilgiyi alınca olayların neden Aylin Önder Cesur üstüne oynandığını anlıyoruz. Gerçekte tartışılması gereken konu üst üste iki cenaze namazı nasıl kılınır olacaktı.! İşte ikinci cenaze namazı kılınınca bir an orada kalan Aylin hanım ömründe ilk kez böyle bir cenaze namazı görüp şaşırdı. Süleyman Demirel'in yanında yıllarını geçirip binlerce cenaze namazına katılan, dinini töresini atasını bilen bir Milletvekili normal cenazeye göre hareket etmesini bilmez mi?

Teknolojinin giderek hız kazandığı bir dünyadayız, her ne kadar teknolojiye yetişmemiz zor olsa da, bir kısım kötü niyetli kişiler bunu müthiş derecede başarıyor, üstelik sosyal medyada bir anda sizi bambaşka bir boyuta taşıyarak rezil de eder, vezir de eder nitelikte.

İşte bu tarz kötü niyetli şahsiyetsiz kişilerin son kurbanı geçtiğimiz hafta Şehit cenazesine katılan İYİ Parti Isparta milletvekili Aylin Önder Cesur oldu. Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktorluğunu yapıp yıllarca en yakınında ki isim olan Aylin Önder Cesur Demokrat misyonda yetişip milli, manevi ve insani değerlere bağlı bir cumhuriyet kadınıdır ve onunda ötesinde insani yönü mükemmel olup içten samimi bir değerdir. 2019 Yılı 16-17 haziran günlerinde merhum cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in anma töreninde kendisi ile uzun uzun sohbet etme imkanımız olmuştu. İnsanoğlunda ki vefa duygusunu bu anma töreninde Aylin hanımda ziyadesiyle gördük, gerçek bir ev sahibi gibi anma törenine katılan herkes ile birer birer ilgilenmesi bizlerin takdirini kazanmış ve duygulandırmıştı.

İdlib den gelen şehit haberleri tüm ülkeyi yasa boğmuştu, Şehit ateşinin düştüğü illerden biri de Isparta'ydı. İYİ Parti Atabey ilçe kongresine katılan Aylin hanım, programın ardından Şehit cenazesine katılmak üzere aceleyle Cenaze namazının kılınacağı camiye gelir ve gerisini kendisinden dinleyelim.

AYLİN ÖNDER CESUR; 5 gündür, Aziz Şehidimizin hatırasını, kederli ailesinin acısını ve milletimizin yasını gölgeleyen bir hadisenin öznesi olmaktan öncelikle çok üzgünüm. Olay günü, şehidimizin cenazesi olduğunu öğrenince Isparta Atabey İlçe Kongresinden çıkarak derhal Dinar’a tören alanına geldim. Cemaat saf tutmuştu. Görevliden öğrendim ki şehidimizin babası protokolde namazdaydı. Bulunduğumuz yerden orası görülmüyordu. Bekledim. ''Namaz bitti'' yönlendirmesiyle taziye için ilerlediğimde bitmediğini, selam verildiğini fark ettim, tereddütte kaldım, duaya katıldım. Özeti budur.

"Şehit annesine sarıldı ve poz verdi" diye servis ettikleri bu fotoğraf ise; 16 Şubat’ta yani olaydan 2 hafta önce Isparta Yalvaç'ta, mahalleli kadınlarla konuşurken, bir mahalli ajans tarafından çekilmiş ve 17 Şubat’ta da kendi sosyal medyasında paylaşılmıştır.

Şehidimizin ailesi ve cenazesi ile alakası olmayan, 2 hafta öncesine ait bu fotoğraflar, olayı çarpıtmak amaçlı ve kasıtlı olarak servis edildi. 25 yıllık Siyasi Danışmanlık kariyeri olan bir Milletvekiliyim. Allah’a hamdolsun ki; izansız biri değilim. Edep de bilirim, töre de bilirim, iman da bilirim. Açıklamalarımı Yüce Türk Milleti’nin vicdanına arz ederim.

Dr. Aylin Cesur

Isparta Milletvekili.

Değerli okurlar siyasi görüşünüz farklı olabilir, tercih meselesidir hepimiz bir birimize saygı duymalıyız, ortak noktamız Vatan ve Milletimizdir ve bu yolda ilkeli olmak zorundayız. Ülkemizde yaşayan her birey bizler için değerli olmalıdır ve hiç kimseyi düzmece haberler ile zan altında bırakarak milletin önüne yalanlarla atmak ne gazeteci, ne televizyoncu, nede siyasetçiye yakışmaz, üstelik bu kişi ülkemizde az yetişen donanımlı bir bayan milletvekili ise hiç yakışmaz.

Kendisi ile görüştüğümüz Aylin hanım haberlerin yalan ve kasıtlı servis edildiğini ifade ederken ''Bu kötü niyetli kişilerin vicdan muhasebesi yapması gerekir'' dedi bizde konuyu etraflıca araştırıp yörede ki dostlarımız dan ve Anka haber ajansından bazı bilgileri alıyoruz. Aylin hanım 16 şubat günü Yalvaç ilçesinde evi yanan bir aileye taziye ziyaretine gider, acılı aile yangında üç çocuğunu kaybetmiştir, eviniz yanmış üç çocuğunuz ölmüş, belediye gelip yanan evinizi de yıkmış, dert üstüne dert yaşıyorsunuz ve sizi taziyeye milletvekili olarak yalnız Aylin Önder Cesur geliyor. Acılı anne Aylin hanımı görünce ağlıyor. Aylin hanım  bu üzgün anneye sarılıp teselli ederken yerel gazete fotoğraf ve video çekiyor, Aylin hanımın çekmeyin uyarılarına rağmen. Ve siz bu acılı aileye teselli vermeye çalışırken bu foto da geçen hafta Şehit cenazesine Ahlaksızca monta ediliyor ''poz veriyor'' denilerek vatandaşlarımız tahrik edilmeye çalışılıyor. Haberlerin aslı yerel gazete ve sitelerde mevcuttur isteyen arar bulur, isteyene de gönderebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.