Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayın 17'si ölümleri mesaj mı?

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2019 00:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 00:10

İngiltere’de yaşayan gazeteci dostumuz Bahattin Çağdaş ile aralıklı olarak sohbetimiz olur Bahattin Çağdaş önemli kişiler ile röportajlar yapıp enteresan konulara değinmiş bir çok gazetecinin yapamadığını yapmış demokrat bir yapıya sahip bir dostumuz. Ve yine bu sohbetlerimiz esnasında daha önce çektiği bir videoyu izledim Menderes’in uçağının düştüğü bölge ve konu ile ilgili bir çekim yapmış, Enteresan olan ise ayın 17 si ile ilgili dikkat çektiği suikast ve sabotaj olayları dır. Menderes 17 Şubat 1959 da uçak kazası veya sabotajın dan sağ kurtulsa da Kıbrıs meselesinde Türkiye nin güçlü olmasını istemeyen aynı karanlık güçler tarafından yine ayın 17 sinde 1,5 yıl sonra idam ettirilmiştir. 

Menderes ve beraberindeki heyet, 17 Şubat 1959 tarihinde Londra'da yapılacak Kıbrıs görüşmelerine katılmak için Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yola çıktı. Viscount tipi dört motorlu "Sev" isimli uçak, önce yakıt ikmali için İtalya'nın başkenti Roma'da mola verdi, daha sonra ise Londra'daki Heathrow havaalanına hareket etti. Ancak yoğun sis nedeniyle uçağın Heathrow havaalanına inişine izin verilmedi. Uçağın önce Paris'e indirilmesi planlandı, ardından ise Londra'nın 40 kilometre güneyindeki Gatwick havaalanına yönlendirildi. Ancak "Sev" uçağı yine yoğun sisin etkili olduğu Gatwick havaalanına yaklaşık 5 kilometre kala Surrey bölgesindeki Newdigate köyü yakınlarında ormanlık bir alana düştü. Ağaçlara çarpan uçağın iki kanadı koptu ve ters döndü. Uçakta bulunan 8 mürettebattan 5'i, 16 yolcudan ise 9'u hayatını kaybetti. 

Başbakan Adnan Menderes kazadan hafif yaralanarak sağ kurtuldu ancak aralarında dönemin Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şerif Arzık, Basın-Yayın ve Turizm Bakanı Server Somuncuoğlu ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Muzaffer Ersü'nün de bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti. Feci kaza, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere gündeminin de ilk sırasına oturdu. 

 

Eşref Bitlis 1990'da Orgeneral rütbesi aldı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı.. Eşref Bitlis 17 Şubat 1993'de henüz çözümlenmemiş (Sabotaj sonucu katledildi) bir şekilde uçağının düşmesi sonucu Şehit oldu. Delillere göre Eşref BİTLİS'in uçağı sabotaj sonucu düşürülmüştür. 

 

Lütfi Kırdar Menderes hükümetinde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı (1957-1960) olarak görev yaparken, 27 Mayıs'ta tutuklandı. Menderes’in talimatı ile nisan 1960 da Sovyetler Birliği ile yardım görüşmelerini yaptı ön anlaşmaları hazırladı, Temmuz 1960 da Menderes gidip anlaşmaları imzalayacaktı, Yargılandığı Yassıada'da 17 Şubat 1961’de geçirdiği bir kalp krizi sonucu yaşama veda etti. 

 

Turgut Özal 17 Nisan 1993 yılında Türkiye nin 8. Cumhurbaşkanıydı görev başındayken Özal’ın ölümü ile ilgili tartışmaya, Turgut Özal’ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Erkal Zenger de katıldı. Kriminoloji uzmanı olduğunu iddia ettiği Arif Neşet Caner ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Erkal Zenger, Özal’ın ölümünde ihmalin olduğuna dikkat çekti. Zenger şunları söyledi: “Özal’ın vefatında birtakım tuhaf işler var. Doktor Cengiz Arslan hadi geziden geldi. Özal geziden yorgun geldiğinde doktoru yanında yoktu, İstanbul’a gitmişti. Bu çok hatalı bir hareket. Köşk’ün doktoru izinli, ambulansın şoförü yok.’’ 

Özal, 17 Nisan 1993 Cumartesi günü Çankaya Köşkü’nde kalp krizi geçirdikten sonra önce GATA’ya nakledilmek istenmiş; ancak hala aydınlatılamayan bir nedenle Hacettepe Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Turgut Özal burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.