Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan Salman neden devam etmeli…

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2019 00:00

Siyaset acımasız, vefasız, nankör ve herşeyden öte ikiyüzlü olmaya başladı. Bursa'da bu olumsuz rüzgardan hızla etkileniyor. Elbette bazı adımları atarken sorumluluklar, kent dinamikleri ve her şeyden önemlisi teşkilat ya da örgüt bütünlüğü önemli. Bugün Ak Parti içerisinde var olan çatlak sesleri teşkilat içi çatlaklar olarak yorumlamamak gerekiyor. Aksine, parti içerisinde 'bende buradayım' diyemeyenlerin her virajda çıkardığı lastik sesi olarak yorumlamak gerekiyor.

 

Ak Parti’nin İnegöl'den gelen yenilikçi akımı doğru okuması gerekiyor. Her ne kadar seçim sürecinde yoğunluğu ve yorgunluğu nedeniyle iletişim sorunları yaşamış olsa bile, Alinur Aktaş başarılı bir performans sergiliyor. Kente ayırdığı zamanı kendine ve sağlığına da ayırdığı takdirde daha başarılı iletişimler ve farklı başarılar mümkün. Yine seçim de alınan sonuçları değerlendirdiğimizde Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl ilçelerinin başarılı çalışmaları Büyükşehir'de Ak Parti’nin ipi göğüslemesini sağladı. İnegöl'den Bursa'ya gelen pozitif sinerji sadece bugün değil, merhum Başkan Hikmet Şahin döneminde de kentte pozitif değişime yol açmıştı.

 

Ak Parti’nin renkli simalarından olmaya aday bir isim İl Başkanı Ayhan Salman. Her ne kadar çoğu konu da gündemde olan olmak yerine çözümü sunan olmayı tercih ediyor olsa bile, Salman ile Bursa toparlandı. Perakende sektöründe var olan başarılı iş tecrübesi ve insan kaynakları yönetimi Ayhan Salman'ın başarılı bir İl Başkanı yaptı. Her koşulda iletişim kanallarını açık tutan Ayhan Salman'ın da elbette bir İnegöl damarı var. Buna rağmen hem seçim sürecinde hem de sonrasında var olan performansı ile kongrede tek aday olarak sahneye çıkmayı hak ediyor.

 

***

 

Ak Parti’nin geldiği konumu iyi değerlendirdiğimizde bu süreçte risk alarak İl Başkanı değiştirmek kent ve parti adına tehlikeli bir adım olacaktır. Ak Parti’nin sürekli saldırı altında olduğu, parti içerisinden yeni oluşumlar çıkarılmak istenilen bir dönemde ayrıştırıcı bir yarışa yönelmeye İl Başkanlığı nezdinde gerek yok. Bursa geneline baktığımızda başarısız ilçeler Gemlik, Nilüfer ve Mudanya. Ve yine buralarda ki seçim sonuçlarını takip ederek Mustafakemalpaşa ile Karacabey içinde görevden el çektirme sürecine gidilmesi teşkilata heyecan katacaktır. Ak Parti’nin ilkelerinden ve seçim propagandasından uzaklaşılarak hem Belediye Başkanlığı hem İlçe Başkanlığı noktasında bu ilçeler fazlasıyla hatalı hamleler yapmaya halen daha devam etmekteler… Bu başarısızlık elbette Ayhan Salman ve ekibinin seçimde oy kaybetmesine neden oldu. Lakin bu başarısız kadronun faturasını Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını kazanan İl Başkanı Ayhan Salman'dan tahsil etmek tek kelime ile vicdansızlık olacaktır.

 

Elbette değişim Ak Parti’nin mutlaka yüzleşmesi gereken ana temel. Osmangazi ve Yıldırım’da İl Başkanlarının göreve devam ettirilmesi ve teşkilat yöneticilerinde revizyona gidilmesi önemli artı değerdir. Seçim yarışında başarılı bir saha çalışması ile ilçelerinde Belediye Başkanlığı koltuğunu koruyan, hattâ Büyükşehir’in kazanmasını sağlayan Ufuk Cömez ile Ali Erbay'a kongrede yönetimlerini revize etmek şartıyla devam denmesi Ak Parti’nin bütünlüğüne katkı sağlayacaktır. Belediye Başkanları ile uyum içinde çalışan her iki Başkanında bu yönde Ayhan Salman gibi göreve devam ettirilmesi olumlu sonuç doğuracaktır.

 

Türkiye'nin siyaset tarihinin köklerini barındıran Bursa, sürekli siyasi çalkantıların başkenti olmaya devam edecektir. Ak Parti’nin bu değeri de dikkate alarak Bursa'da değişim yerine kemikleşmeye gitmek adına Ayhan Salman ile yola devam etmesi Erdoğan ve Ak Parti lehine olacaktır…

A

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.