Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın, Osmangazi'de iddialı...

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 00:01

Bursa onu DAĞDER Başkanlığı döneminde tanıdı. Eczacı kimliğinin ötesinde girişken bir genç olan Erkan Aydın, samimi ve içten duruşu ile kazandı gönülleri. DAĞDER kongresinde kaybetmesi ile birlikte Bursa'da kazanmaya başladı. O artık sadece dağ yöresinin evladı değil Bursa'nın delikanlısı idi. Kentin en işlek caddelerinden Uluyol'da başlayan eczacılık kariyeri, vatandaş ile olan içten diyaloğu, insan odaklı yaşamsal dokunuşları ile siyasetin kapısını araladı. Ak Parti'nin fak edemediği CHP'nin ise, vazgeçemediği isim oldu Bursa Milletvekili Erkan Aydın.

Sorunların ötesini gören bakış açısı ile çözüm merkezli yaklaşımları ile kentte gönülleri kazanan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile samimi keyifli bir sohbete imza attık. Bursa merkezinin Osmangazi'den oluştuğunu ve yine Osmangazi'nin tarihi bölgelerinin butik oteller ve kentsel dokunuşlarla yüzyıllar öncesine taşınması gerektiğine vurgu yapıyor Erkan Aydın. Butik Oteller sayesinde turizmin kent merkezine taşınabileceğini vurgulayan Aydın, "Bursa'yı kimliklendirmekte zorlanıyoruz. Tarım, sanayi, turizm diyerek birçok kimlikle özdeşleştirdiğimiz Bursa'nın merkezi ve hatta kalbi Osmangazi. Bursa, Avrupa şehri bir kent. Ancak biz ısrarla bu motifi kullanmamaktayız. Avrupa ülkelerinin tarihsel izdüşümlerden elde ettiği ekonomik gücü Osmangazi'de daha fazla elde edebiliriz. Türkiye'nin cazibe merkezi olmaya aday kenti Bursa'nın kalbine tarihi ve kentsel dokunuşlar yapmak zorundayız. Otel oda fiyatlarımız 20 Euro'yu geçmiyor. Oysa Avrupa'da öyle kentler var ki, altı üstü bir ranzanın olduğu odalara gecelik 250-300 Euro bedel ödüyorsunuz. Osmangazi'nin tarihten gelen sesini duymalıyız" diyor.

Ak Parti'nin 17 yıllık iktidarında daha etkin bir Osmangazi ve hatta Bursa kimliğinin inşa edilebileceğini ama bunun sürekli pas geçildiğini vurgulayan CHP Bursa Mİlletvekili Erkan Aydın, "Osmangazi Belediye Başkan Adaylığımız açıklandığı gün değişim başlayacak. Kabul etmeliyiz ki, Osmangazi'de başlayacak değişim Bursa'yı da değiştirecektir. Bursa'da yaşayan herkesin Osmangazi'yi anlamaya ihtiyacı var. Osmangazi olmazsa Bursa olmaz" diyerek belediye seçimlerinde iddialı olduğunu vurguladı.

Dağ yöresi ve kırsal bölgeleri unuttular!

Bursa'nın dağ turizminden istediği verimi yıllardır alamadığnı vurgulayan CHP Bursa Milletvekili ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, "Uludağ önemli bir güç Bursa için. Kentimizin tekstil ve otomotiv sanayi gücü maalesef son yıllarda kırıldı. İşsizlik artarken, ekonominin güçlü olduğu dönemlerde ihmal edilen dağ yöresi ve kırsal bölgelerde köyler adeta hayalet mahalleye dönüştü. Köylerde sadece ihtiyarlar yaşamamalı. Köyleri ve kırsal bölgeleri gençleştirmeliyiz. Dağ yöresi demek Uludağ demektir. Uludağ'ı yaşatabilirsek 365 gün turizm ile birlikte tarım ve hayvancılığın önünü açmış oluruz. Kentine ve kendine yetecek köylerimiz ve çiftçilerimiz olmalı. Maalesef Bursa'ya yatırım yapmaya çalışırken dağ yöresini ve kırsal bölgeleri unuttular" diyen Erkan Aydın haksız değil.

Göç kimliğinin vurduğu Bursa her geçen gün öz kimliğini kaybediyor. Kentin merkezinde var olan Bursalılık kimliğinin zarar gördüğünü artan asayiş olaylarından ve hırçınlaşan vatandaşın yüzünden okumak mümkün. Belki de kente ve yaşama daha az siyaset gözüyle bakmalıyız. Baskı değil, hoşgörü modelleri geliştirmeliyiz. Bursa'nın yeşil çehresinin betonlaşmasına göz yumulmaması gereken bir dönemde hava kirliliği gerçeğini de es geçmeyen Bursa Milletvekili Erkan Aydın, "kirli havadan kurtulmanın sloganıdır Yeşil Bursa" diyerek daha çevreci projeleri kent merkezinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

CHP'nin en etkili isimlerinden birisi olan Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın sahaya inmesiyle birlikte Osmangazi'de ve Bursa'da farklı bir seçim atmosferi yaşanacağı kesin. Siyasetin Bursa merkezli şekilleneceği 2019 Mart seçimlerinde hayırlısı olsun demek düşüyor bize de...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.