Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın Menderes

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 00:02

Geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet bayramında şehit başvekil Adnan Menderesin köyü Çakırbeyli'de düzenlenen mevlit törenine katılmıştım, ilk kez gittiğim ve ilk kez gördüğüm Menderes'in köyü gayet verimli topraklara sahipti. Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in de katıldığı mevlit öncesi ve sonrası izlenimlerimiz enteresandı Şener'in babası 27 Mayıs 1960 darbesinde Demokrat parti il genel meclis üyesi olduğu için tutuklanmıştı bir başka olay ise köy muhtarının yaptığı konuşmaydı muhtar Menderes'e kalben dualar ederek ailesinin konar göçer yaşadığını ve o yıllarda Çakırbeyli Köyü’ne yakın bir yerde konakladıklarını Merhum Menderes'in de yanlarına gelerek ''dilerseniz burada kalabilirsiniz hepinize bedelsiz toprak vereyim ekip biçin ve hayatınızı sürdürün'' dediğini duygulu bir şekilde anlatmıştı tabi muhtar bu anları çocuk olarak yaşayan canlı bir şahitti ve ''Allah Menderes'ten bin kere razı olsun hepimizi toprak sahibi yaptı'' demişti, işte böyle bir babanın oğlu Aydın Menderes'i ölüm gününde yad etmek istedim. 

Aydın Menderes . 
‘Türk siyasetinin Kerbelası," 
65 yaşında hayatını kaybeden Aydın Menderes acılarla dolu bir ailenin en küçük ferdiydi. Aydın Menderes'in babası Adnan Menderesi, küçük yaşta annesini ve ağabeylerini kaybetti, hayata tek başına tutundu. Şairin dediği gibi "İyi insanlar iyi atlara binip gidiyorlar". 
23 Aralık 2011 tarihinde onu ebedi dünyaya uğurlayalı 6 yıl oldu. Aydın Menderes sadece Türk milletinin sevgili başvekili Adnan Menderes'in hayatta kalan son oğlu değildi, o aynı zamanda milletin Aydın Bey'i idi. Birinci sınıf bir entelektüel, birinci sınıf bir aydındı. Aydın Menderes babası idam edilmiş, bir çocuk için böylesine dünyadaki en ağır, travmalardan birini yaşamış bir insan olarak hayatını hiçbir döneminde kan davasını ve intikamcılığı benimsememiş değerli bir şahsiyettir…
Aydın Menderes   
Müthiş bir nezaket adamıydı. Milletinin her sınıftan insanlarını severdi. Esnafı severdi, simitçiyi severdi, köylüler ise onun meslektaşlarıydı. Esasen bütün hareketlerine aileden gelen aristokrat bir davranış yansırdı. 
1996 yılında başına gelen talihsiz trafik kazası onu tekerlekli sandalyeye mahkûm etmişti.  
Aydın Menderes'teki yaşama iradesini ve sevincini ancak konulu filmlerde görebilirsiniz! 
Eşi Ümran Hanım ona çok iyi baktı. Sağlığında görmek istediği her şeyi gördü. ‘’27 Mayıs'ın lanetle anıldığı günleri gördü’’.  
Babası Adnan Menderes'in itibarının iade edildiğini ve ona duyulan sevginin her geçen gün büyüdüğünü gördü.  
Dahası Türkiye'de demokrasi ve millet iradesinin egemenlik savaşını kazandığını gördü. Bunu görmekten duyduğu sevinci her vesile ile gösterirdi. 
 
Bugün hayatımıza biçim veren reform ve değişikliklerin tamamını Aydın Bey, 90'lı yılların başında tek tek bir siyasi proje olarak ortaya koymuştu. Onun yapılmasını istediği her şeyi Onun izinde  giden siyasi partiler liderler yaptı. Bu dünyayı terk ederken muzaffer bir politikacı olarak terk ettiği kesindir. 

Aydın Beyin cenazesinde Hacı Bayram'a akın eden. 10 binler Toplumun her kesiminden insan cenazesinde Bir insan seli Aydın Bey o büyük saygınlığıyla giderayak Türkiye’yi önemli mesajla birleştirmişti. Eminim ki öbür âlemde de olmak istediği yerde olacak, Allah ona bu dünyada reddettiği makamlardan daha makbul olanlarını nasip edecek. 
Nur içinde yat aziz Menderes...  
Ne mutlu Adnan Menderese ki Türkiye’ye böyle olağanüstü bir insan bıraktı. Allah rahmet eylesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.