Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atmaca, "Bursa'nın borcunu ödeyeceğiz..."

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 00:00

Siyasetin kalbi Bursa'da atıyor. Ankara'nın dört gözle takip ettiği kentler listesinde başı çeken Bursa'da, seçime 23 gün kala adaylar hızlandı. Bursa Haber Gazetesi'ni ziyaret eden Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, kentin borçlarını ödeyebileceklerini ve yatırım yapabilecek düzeyde belediyecilik hizmeti sunacaklarını vurguladı. Bursa'da ciddi bir bütçe sorunu olduğunu ve bu sorunun israf denilecek hizmetlerden kaynaklandığını vurgulayan Mehmet Atmaca, "bizim için israf Bursa'nın ve Bursalının faydasına olmayan her giderdir" diyerek vatandaş ile iletişimi güçlü, ilkeli bir belediyecilik hizmeti sunacaklarını ifade etti. Saadet Partisi'nin dününü ve bugününü değerlendirdiğimizde belediyecilik ve sosyal haklar noktasında başarılarını unutmamak gerekiyor. Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 11 aylık hükümeti döneminde Türkiye'nin kat ettiği mesafeye maalesef  bugün bile ulaşabilmenin mümkün olmadığı bir dönemde Saadet Partisi'nin çıkışını haklı görmemek imkansız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da bugünlerine getiren süreç Milli Görüş'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemi olmuştu. Milli Görüş siyasetinin dürüstlük ve samimiyet üzerine kurulu olmasının ötesinde makam ve mevki hırsından uzak tabulara sahip olması yolsuzluklarında önüne geçilmesi açısından önemli. Ahlak ve maneviyat çizgisinden taviz vermeden ilerleyen Saadet Partisi'nin en güçlü dayanağı 40 yıldır çizgisini hiç bozmadığı 'ümmet' anlayışı diyebiliriz.

Saadet Partisi'nin Bursa'da anketlere yansıyan çok ciddi bir puanlaması olmadığını ancak iktidara geldikleri dönemlerde de böyle bir dönemin var olduğunu ifade eden Saadet Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atmaca, "inşaatları ustalar partileri ve davaları ise insanlar yüceltir. Bugün toplumun nabzını tuttuğunuzda ciddi bir değişim talebinden fazlasını görmekteyiz. Akparti'nin Bursa'ya Büyükşehir Belediyesi eliyle 17 yılda yapamadıklarını biz başkanlığımız döneminde yapacağız inşallah" diyerek kentin dönüşümü ve değişiminde fark yaratacaklarını vurguladı. Deprem'in Bursa için uzak bir gerçek olmadığını da vurgulayan Atmaca, sadece kent merkezinde acil yıkılması gereken yapı oranının yüzde 7'den fazla olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi'nin 7 Haziran seçimlerinden bu yana yaşadığı dönüşüm sürecini pozitif bulanlardanım. İnsan kaynağı noktasında Miliyetçi Hareket Partisi ile eş değer güçte olan Saadet Partisi'nin en önemli sorunu, finans eksikliği. Maddi açıdan değil, manevi açıdan kendisini güçlendiren Saadet Partisi'nin önümüzdeki yol haritasını maddi açıdan da güçlenmeye ayırmasında fayda görüyorum. Bursa'da ilçe belediye başkanlığı almakta ısrarcı olduklarını gözlemlediğim Saadet Partisi'nin ilçe belediye meclis üyeliklerinin ötesinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gözünü budaktan esirgemediğini gördük. Ak Parti'nin muhafazakar kesim oylarının kayma olasılığının en yüksek parti olduğu Saadet Partisi, projeler ile değil ilkeleri ile seçim sürecini yürütüyor. Projelerin önce insan odaklı olması gerektiğine vurgu yapan Saadet Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Atmaca, "önce insan diyerek çıktığımız bir yolculukta insan ve doğal yaşamı arka plana atarak betonlaşan bir kent inşa etmeyi hiç düşünmedik. Türkiye gibi Bursa'da zengin bir coğrafyaya sahip. Kestel ve Gürsu yıllardır hizmetlerden mahrum edildiler. Mudanya, İznik ve Karacabey'de sosyal yaşama dair gözle görülür herhangi bir başarı yok. Keles başta olmak üzere dağ yöresi 17 yılda verdiği göç ile hizmet alamadığını göstermiştir. Biz eleştiren değil, üreten olmayı tercih ediyoruz. Yerel seçimlerden başarılı bir sonuç ile çıkarak merkezi hükümeti Bursa adına daha verimli çalıştıracağız" diyerek sorun değil çözüm partisi olduklarını vurguladı.

Milli Görüş'ün gönül gözü açık adaylarından olan Mehmet Atmaca'nın sandıkta oy oranı ne olur bilinmez ama, millette oyunun ve hatrının çok olduğu herkesçe bilinir. Ve yine Bursa'da bugüne kadar Karadeniz oylarını alacak nitelikte herhangi bir belediye başkanlığı olmadığını düşündüğümüzde Trabzonlu Mehmet Atmaca'nın şansı yüksek diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.