Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asmalı Teras muhabbetleri

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2015 00:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2015 00:43

 

Çocukluğumda bazen dokumacı olmayı isterdim. Gürültülü bir meslek dalı olsa da beni çeken yönü mahalle aralarında kurulmuş olan bu atölyelerde çalışanlar hem iyi para kazanır, hem de masuralar bitene kadar kitap okuma şanslarının olması beni cezbederdi ve bu atölye yapılarını severdim. Bana fabrikaların aşırı kuralcılığın aksine çok daha samimi gelirdi.

Yaklaşık 4 yıl önce birlikte siyaset yaptığım kadim dostum Suat Güldür yazdığım şiirleri beğenirdi ve siyasetin çirkin yüzünün haricinde duygu yüklü yönümüzü daha çok seven Suat Güldür bir gün beni Asmalı Teras diye nitelendirdiği yere davet etti sevdiğim bir dost olan Suat Güldür'ün davetini memnuniyetle kabul ettim ve sözleştiğimiz akşam beni Duaçınar istasyonundan aldı çocukluğumda sempati duyduğum ve az kalmış olsa da Dokuma atölyelerinin bulunduğu bir sokaktan geçtik tezgah seslerini duyarken hafızamdan çocukluk anıları geçti 3 katlı bir binanın önünde durup merdivenleri çıkarak teras kata çıktık Asmalı Terası merakla izleyecektim Suat Güldür'ün anlattığı kadar var mı diye düşünüyordum kış mevsiminin soğuk ve evhamlı bir gecesiydi Asmalı teras binanın en üst katının yarısı kışlık bölüm olarak kapalı olarak dizayn edilmiş diğer yarısı ise yaz mevsimine göre düşünülerek hazırlanmış ve büyük bir asma açık alanın üzerini kaplamıştı ilk gelişim kış olduğu için asmanın heybetli şeklini görememiştim bunu daha sonraki gelişlerimde görerek yem yeşil asma yapraklarını arasında sarkan üzüm salkımlarından ellerimle kopararak yemek nasip olmuştu ve yaratanın insanoğluna bahşettiği bu nimetlere hem yiyerek hem görerek bu güzelliğe şahit olmuştum.

Ve asmalı terasın kapalı alanına ilk adımı attığımda farklı renklerde loş ışıklar yanıyordu Suat Güldür içerisini öyle estetikle ve zevkle dizayn etmiş ki şaşkınlığınızı attığınızda yerini hayranlığa bırakıyor. Şok olduğumu kendisine itiraf ettiğimde gülümsedi ve burayı evlerde kullanılmayan eşyalarla oluşturduğunu söyleyince takdirim daha da arttı yani çok paranız olur her şeyi alabilir ve yaptırabilirsiniz yine de bir eksik hissedersiniz ve ne olduğunu bulamazsınız Suat Güldürün Asmalı Terasında bu eksiklik yok ve asla bulamazsınız çünkü Suat Güldür burayı sevgi ile aşk ile muhabbet ile doldurmuş. İçerisini inceledikçe ilgim ve hayranlığım daha da artıyordu duvarda Suat Güldür'ün Fotoğrafı ile birlikte Demokrat parti amblemi yan yana yer almaktaydı duvarda ve merdivenlerde Demokrat Parti bayrakları asılıydı ayrıca Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarının farklı modelleri ile bir çok yerde görülmekteydi Suat Güldür'ün Cumhuriyet, Atatürk ve Demokrat Parti hayranlığı size kendini hissettirecek derecede görülmekteydi. Duvardaki diğer fotoğraflarda Suat Güldür'ün yanında ünlü sanatçılarımız Cengiz Kurtoğlu, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Mustafa Keser ve Niran Ünsal'lı fotoğraflarını görüyoruz.

Suat Güldür misafirperver olmasının yanında kaliteli de bir aşçı diyebiliriz bizim için çarşıdan aldığı balığı ince bir ustalıkla temizleyip hazırlamış ve balığın yanı sıra damak tadınıza hitap edecek lezzette ne varsa zekice düşünüp alt yapıyı oluşturmuş bunları izlerken hayranlığım daha da arttı balıkları kıvamında pişirmesi de bu konuda inceliğini gösteriyordu hazırladığı mezelerden bir kaçını ömrümde ilk defa gördüğümü de itiraf etmeliyim yemek sonrası çayımızı içerken yerinde duramayan Suat Güldür'ün ne hizmeti ne sürprizi bitmiyor ve bir anda pratik bir şekilde hazırlandığını fark edemediğimiz yanan sobanın üstünde pişmekte olan kestaneleri de görüyoruz.

Gecenin son sürprizi ise Suat Güldür'ü bir anda orgun başında duygusal melodileri çalarken görüyoruz bu yönü de bizi şaşırtmasına rağmen gülümsetiyor ve kendisine o vazgeçilmez (!) sesimizle eşlik ediyoruz. Suat Güldür'ün çaldığı büyülü parçalar hem sizi hem kendisini farklı bir dünyaya taşıyor. Dünyevi sıkıntıları insanların ihanetlerini ekonomik darboğazları, savaşları, ölümleri vesaire yaşadığınız her türlü sıkıntıyı Suat Güldür'ün güler yüzü ve neşesi ile Asmalı Terasta unutabilirsiniz. Tabi buranın kış bölümünü anlattık; bir de yaz bölümü var. Bu da ayrı bir yazı konusu olur. Son olarak Suat Güldür'ün güler yüzüyle dizayn edilmiş Asmalı Teras dostları ağırlamakta olup asla bir ticari müessese değildir. Esen kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.