Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri alanlar çiçek açacak

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 00:00

Bursa’nın bazı bölümlerindeki çarpık yapılaşma, bazı bölümlerindeki kaçak yapılaşma,bazı bölümlerinde ise planlı yapılaşma olmasına rağmen, otopark paralarının belediye kasasına alınıp, daha sonra bölgenin ihtiyacı olan otopark alanlarının düzenlenmeyişi nedeniyle kent merkezinde karmakarışık olarak nitelendirilen bir uygulama mevcut.

Hükümet, geçtiğimiz dönemde, sadece Bursa’da yaşanılan bu sıkıntılar değil, Türkiye’nin bütün bölgelerindeki kent merkezlerinde yaşanılan bu sıkıntıların azaltılması adına, okul bahçelerinin bile otopark olarak kullanılmasına yol açan kanunları çıkardı.

Bu uygulama bazı bölgelerdeki otopark sıkıntısını çözdü. Özellikle yaz aylarında insanların yoğun olarak rağbet gösterdiği deniz sahilleri ve kıyılarındaki bu uygulama, pek çok kişiye nefes aldırdı.

Bursa’nın kent merkezine gelindiğinde ise, senelerdir dert ettiğimiz bir Orduevi meselesi var. Bursa Osmanlı Devleti’nin kurulduğu şehir ama bir sarayı yok. Hep bu sözlerle Bursa’nın tarihi ve turizminin gelişmesine yönelik projeler hazırlanırken konuştuk. Hala bu tür konuşmalar devam ediyor.

Şimdi, Orduevi’nin bulunduğu alanda ismi bazı kişilerce Bey Sarayı bazı kişilerce ise Bursa Kalesi olarak isimlendirilen bir bölge mevcut. Yapılan arkeolojik kazılarda ise bunun maddi görüntülerine rastlıyoruz. Zamanla, üzerine yapılaşma olmuş.

Fakat, bu bölge Askeri Saha olduğu için senelerdir Bursa’nın beklentisine çözüm üretilmedi. Recep Altepe’nin gerek Osmangazi Belediye Başkanlığı gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Sarayın ve kale görüntüsünün ortaya çıkarılması adcına Milli Savunma Bakanlığı nezdinde bir takım gelişmeler oldu.

Sonrasında, bu gelişmeler sadece söz üzerinde kaldı gibi bir izlenime kapıldık Bursa olarak. Çünkü, herhangi bir ilerleme olmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şimdi Bursa adına geliştirilen yeni projelerle ilgili olarak Ankara’da bir takım görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerin kent merkezindeki yeşil alan ve otopark alanları, sağlık alanları konusundaki ihtiyaçların karşılanması adına olumlu adımlar atıldı.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa’nın kent merkezindeki askeri bölgelerle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni geliştirilen projelerle ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan randevu aldı.  Görüşmeye, Hakan Çavuşoğlu ile beraber, Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Osman Mesten, Müfit Aydın, Atilla Ödünç, Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç, Milli Savunma Komisyonu üyesi Refik Özen, İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, görüşme sırasında projelerini anlattı. Çekirge İç Tedarik Başkanlığı arazisi için katlı otopark ve yeşil alanlar, Acemler Askerlik Şubesi arazisi için yeşil alan ve otopark, Yunuseli Havalimanı Askeri arazisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifadesiyle Millet Bahçesi olabilmesi adına, ayrıca Işıklar Askeri Lisesi’nin de Bursa müzesi olarak, Tophane Orduevi arazisini ise Kültür ve tarih turizmi için değerlendirilmesi amaçlı olarak Büyükşehir Belediyesine verilmesini, belediyenin de bu arza ve araziler karşılığında kendi malları olan arsa ve arazilerle takas yapılmasını önerdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “kent merkezindeki askeri alanları Bursa’nın yeni park alanları yapmak istiyoruz” dedi. Aktaş, “sayın bakanımıza bu alanlarla ilgili arsa takası önerisinde bulunduk. Sağ olsun, bizi dinledi. Önümüzdeki günlerde Bursa’ya gelip, konuyla ilgili ayrıntılı incelemeler yapacaklar” dedi.

Alinur Başkanın açıklamalarına göre, Ankara’daki görüşmeler epey olumlu geçmiş. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, en kısa zamanda Bursa’ya gelecek. Bursa’nın isteği olarak kendisine sunulan projelerle ilgili olarak askeri alanlarda ve takas için önerilen alanlarda gerekli incelemeleri bizzat kendisi yapacak.

İnşallah Bursa adına olumlu sonuçlanır. Beklentimiz ve temennimiz böyle.

Bursa milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Refik Özen, sadece AK Partili değil, bütün Bursa milletvekilleri olarak bu isteğe destek verdiklerini belirterek, “Bursa’nın kent merkezinde kalan askeri alanların, kent yakınına taşınması ve mevcut arazilerinde yeşil alan, sosyal donatı alanları ve kültür-turizm alanları olarak milletin hizmetine sunulmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Şimdi, Bursa’nın tarihi kimliği, kültür kimliği, aynı değerleri taşıyan pek çok kentten, hatta Avrupa’da turist akınına uğrayan pek çok şehirden daha fazlasıyla mevcut. Yeter ki biz bu değerleri ortaya çıkarıp, gizli duran hazinemizi ekonomiye katkı sağlar hale getirelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.