Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zorla barda çalıştırılan Suriyeli kuzenler polisten yardım istedi

Adana’da, garsonluk yapacakları söylenerek getirildikleri barda zorla konsomatris olarak çalıştırıldıklarını iddia eden Suriyeli iki kuzen, polisten yardım istedi. Genç kızlar, polis tarafından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, garsonluk yapacakları söylenerek getirildikleri barda zorla konsomatris olarak çalıştırıldıklarını iddia eden Suriyeli iki kuzen, polisten yardım istedi. Genç kızlar, polis tarafından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
İddiaya göre, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile birlikte Batman’a yerleşen Hayat Alafalı (19) ile Suzan Salım’ı (18), burada tanıştıkları bir garson; “Size barda garsonluk işi ayarladım” diyerek 4 gün önce Adana’ya getirdi. Adana’daki bir barda günlüğü 75 liraya konsomatris olarak çalıştırılan Suriyeli kızlar, kendilerine garsonluk yapacaklarının söylendiğini belirterek işten ayrılmak istedi. Ancak Suriyeli kuzenlerin eşyalarına el konularak gitmelerine izin verilmedi. Bunun üzerine kaldıkları otelden polisi arayan Suriyeli kızlar, “Bizi alıkoyuyorlar” diyerek yardım istedi.
Otele gelen polis, Suriyeli kızlar ile birlikte çalıştıkları bara gitti. Burada kendilerinden alındığı iddia edilen eşyaları alan genç kızlar polis tarafından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.