Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zorköylüler’in rehin aldığı DEDAŞ ekiplerini jandarma kurtardı

Batman merkeze bağlı Zorköy köyü sakinleri, elektrik sayaçlarını mesken dışına çıkarmaya çalışan Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) ekiplerini rehin alıp tehdit ederek, araçlarının camlarını kırdı. Rehin alınan ekipleri köylülerin...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman merkeze bağlı Zorköy köyü sakinleri, elektrik sayaçlarını mesken dışına çıkarmaya çalışan Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) ekiplerini rehin alıp tehdit ederek, araçlarının camlarını kırdı. Rehin alınan ekipleri köylülerin elinden jandarma kurtardı.
Kamuoyu Zorköy’ün adını aylar önce Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri kayıt dışı kullanımı önlemek için sayaçları mesken dışına almak üzere köye gittiğinde duymuştu. ’Örnek köy’ projesine katılmayı kabul eden köyün enerji altyapısı tamamen yenilenmiş, ancak sayaçların dışarı alınması köylülerce engellenmişti. Köylüler, kaçak kullandıkları elektrik için ’istemiyoruz, kesin’ demişti. Araya il valisi girince de sayaçları dışarı almak için 1 ay süre isteyen köye enerji şirketinin ekipleri aylardır sokulmuyordu. Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, dün Zorköy’e giderek sayaçları mesken dışına almak istedi. Ancak şirketten gelen ekipleri köye sokmamakta ve sayaçlarını evlerinin dışına aldırmamakta kararlı olan köylüler, gelen ekipleri rehin aldı. El koydukları araçlarının camlarını taşlayarak kıran, ekipleri bir daha gelmeleri halinde ölümle dahi tehdit eden köylülerin eylemi akşam saatlerine kadar sürdü. Durumun duyulması üzerine köye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Köyün girişinde toplanan köylüler ile jandarma arasında gergin anlar yaşandı. Sonunda köye girmeyi başaran jandarma ekipleri, Dicle Elektrik Dağıtım ekibi ve tahrip edilen araçlarını köyden çıkardı. Enerji şirketi, köylülerin daha önce imzaladıkları sayaçların mesken dışına alınmasına ilişkin protokole uymamaları ve ısrarla kayıt dışı elektrik kullanmaları nedeniyle de köyün elektriklerini kesti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.