Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zonguldak’ta kaldıkları okul lojmanı yanan aile evsiz kaldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde komşularının kalacak yerleri olmadığı için barınmalarına izin verdiği okul lojmanı yanan Kulan ailesi evsiz kaldı. Talihsiz aile kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.Kdz. Ereğli’de dün gece saatlerinde...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde komşularının kalacak yerleri olmadığı için barınmalarına izin verdiği okul lojmanı yanan Kulan ailesi evsiz kaldı. Talihsiz aile kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.
Kdz. Ereğli’de dün gece saatlerinde Belen Mahallesi’ndeki eski okul lojmanında elektrik saatinin tutuşması sonucu yangın çıktı. Dumanları gören mahalle halkı kendi imkanları ile söndüremedikleri yangın için itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri çıkan yangını söndürdü. Yangın sırasında evde kimsenin olmaması büyük bir faciayı önlerken, talihsiz aile son sığındıkları eski okul lojmanı da yanınca evsiz kaldı.
Epilepsi hastası olan Ellif Kulan, eşi Hakkı Kulan’ın inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağlamaya çalıştığını anlattı. 10 yaşındaki oğlu Abdullah Kulan ile annesinin köyüne fındık toplamaya gittiğini ve kaldıkları lojmanın yandığı haberini alınca çok üzüldüğünü belirten anne Kulan, ne yapacaklarını bilemediğini söyledi. Kulan gazetecilere yaptığı konuşmasında, “Yangın sırasında ben köydeydim. Annemin fındığına gitmiştim. Yangını duyunca hemen geldik. Baktık evimiz gitmiş. Şimdi kalan eşyalarımızı toparlamaya başladık. Ne yapalım? Allah’tan gelen bir şey” dedi.
Maddi durumları iyi olmadığını ve kirayı ödemedikleri için evsiz kalınca komşularının kendilerine eski okul lojmanında geçici olarak kalmalarına izin verdiğini anlatan Elif Kulan, eşinin abisi tarafından yapılan evinde inşaat halinde olduğunu ve içerisinde hiçbir şeyi yapılmadığı için oturulamayacak durumda olduğunu dile getirdi. Kendisinin sara hastası olduğunu, eşinin ise sigortalı bir işi olmadığını belirten anne Kulan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Sara hastası olduğum için eşim beni fazla bırakamıyor. O yüzden sigortalı bir işte çalışamıyordu. Biz ağabeyimizin yaptırdığı evin içine geçmek istiyoruz. Şu anda oradaki evin sıvası bile yok. Banyosu, tuvaleti, kalebodurları yapılı değil. Bu kış sonuna kadar geçmeyi düşünüyorduk ama bu durum meydana geldi” dedi.
Kulan ailesi devletin kendilerine sahip çıkmasını isterken, hayırsever insanların da inşaat halindeki evin eksiklerini gidermek için kendilerine yardım elini uzatmasını beklediğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.