Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Zeus" Operasyonunda 7 Tutuklama

İstanbul ve Edirne’de internet bankacılığı kullanan vatandaşların hesaplarını, e-postalarına gönderdikleri ‘Zeus’ ismi verilen virüsle boşalttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 şüpheliden 7’si tutuklandı. Şebeke lideri...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul ve Edirne’de internet bankacılığı kullanan vatandaşların hesaplarını, e-postalarına gönderdikleri ‘Zeus’ ismi verilen virüsle boşalttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 şüpheliden 7’si tutuklandı. Şebeke lideri ise bir banka ATM’sinden para çekerken güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre, vatandaşların bilgisayarlarına ve akıllı cep telefonlarına ‘Zeus’ ismi verilen bir virüsü e -posta yoluyla göndererek, yaklaşık 2 milyon vurgun yapan şebeke, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilerek, takibe alınmıştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul ve Edirne’de belirlenen birçok adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda şebeke liderleri Tevfik U. ve Vasfi U. kardeşlerin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınmıştı.
7 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan 20 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden, Tevfik U., Nurgül A., Hüseyin C., Ercan Ç., Erdoğan K., Ertan B. ve Birol Ç. tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.
Şebeke lideri Tevfik U. ise bir banka ATM’sinden para çekerken güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.