Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zehirlenen köpek acı içinde öldü

İzmir’de, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce zehirlenen iki köpekten biri can çekişe çekişe öldü. Ortaya çıkan görüntüler ise hayvanseverleri ayağa kaldırdı.Edinilen bilgiye göre, olay Seferihisar ilçesinde meydana geldi. Sığacık...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce zehirlenen iki köpekten biri can çekişe çekişe öldü. Ortaya çıkan görüntüler ise hayvanseverleri ayağa kaldırdı.
Edinilen bilgiye göre, olay Seferihisar ilçesinde meydana geldi. Sığacık Mahallesi’nde yaşayan küçük bir kız, sabah uyandığında evin önünde beslediği iki Kangal cinsi köpeğin yerde çırpındığını gördü. Küçük kızın çığlık sesleriyle uyanan mahalle sakinleri de, yerde can çekişen köpekleri görünce şok oldu. Köpeklerin zehirlenmiş olduğunu fark eden vatandaşlar, iki köpeği 15 dakika içerisinde en yakın vetenerinere götürdü.
Zehirlenen köpekler çırpınıyordu
Tedavi altına alınan iki köpekten biri, veterinerlerin müdahalesine rağmen öldü. Köpeklerin çırpındığı görüntüler yürekleri burkarken olay, tüm hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Bir araya gelen vatandaşlar, karakola giderek suç duyusunda bulundu.
Sığacık’ta yaşayan Neşe Evcimen, yaşananlar hakkında şöyle konuştu:
"Komşumuz Yağmur’un çığlıklarıyla uyandık. Tüm mahalle kardeş olan kangal cinsi iki adet 3 yaşında köpeklerimiz zehirlenmişti. Ağzında köpükler ve inanılmaz derecede titriyorlardı, dilleri morarmaya başlamıştı, zehirlendiklerini anladığımda hemen veterineri aradık köpekleri 15 dk içinde veterinere yetiştirdik. Veteriner Duygu Kocatepe inanılmaz bir hızla tüm müdahaleyi yaptı. Hemen o akşam üstü polis karakoluna suç duyurusunda bulunduk sahipli hayvan olduğu için mala zarar vermeden suç duyurusu yapıldı. Eğer yakalanırsa hapis cezası alması için. Sonrasında ilçe tarım müdürlüğünden köpekten zehir numunesi alınması için başvurduk; ama savcılıktan emir gelmesi gerekiyormuş savcılıkla görüşüp emri aldık. İlçe tarım köpekten gerekli numuneleri aldı. Katillerle yaşamak istemiyoruz"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.