Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzlerce Çocuğu Ölüm Yolculuğuna Çıkaran O İnsan Kaçakçısı Tutuklandı

İzmir merkezli beş ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Ege Bölgesinde mültecileri yasa dışı yollardan Yunanistan’a götürdüğü ileri sürülen 23 şüpheliden 11’i tutuklandı. Aralarında çocukların olduğu binlerce kişiyi ölüm...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüzlerce Çocuğu Ölüm Yolculuğuna Çıkaran O İnsan Kaçakçısı Tutuklandı
İzmir merkezli beş ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Ege Bölgesinde mültecileri yasa dışı yollardan Yunanistan’a götürdüğü ileri sürülen 23 şüpheliden 11’i tutuklandı. Aralarında çocukların olduğu binlerce kişiyi ölüm yolculuğuna çıkaran insan kaçakçıları adliyeye sevk edilirken, üç gün görmediği çocuğuna hasretle sarılan insan kaçakçısı Suriyeli Y.S.’de yer aldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ege Bölgesi genelinde faaliyet gösteren ve yasa dışı yollardan deniz yolu ile göçmenleri Yunanistan’a kaçıran şebekeye yönelik geçen salı günü İzmir, İstanbul, Samsun, Aksaray, Şanlıurfa ve Yalova’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda; Türk vatandaşları A.Z. (52), A.B.(38), S.K.(56) ile Iraklı N.A.S.S.(32), W.H.H.H (33), A.S.M.A.Z.(42), A.F.H.A.Z. (25), I.F.H.A.Z. (27), O.A.A.A. (24); Suriyeli Y.S.(22), A.A.(25), K.H.(29), F.A.(28), A.A.(27), M.A.(26), N.A.(49), A.A.(31), A.E.A.(28), A.A.(49) ve İ.A.(39) gözaltına alındı.
Bir gün sonra yapılan operasyonda, Türk vatandaşları E.K. (29), İ.T. (25), F.O.(45) ve Suriye vatandaşı M.A.Y. (31) de yakalandı.
O BABA TUTUKLANDI
Emniyetteki sorgunun ardından işlemleri tamamlanan 11 Suriye vatandaşı, 6 Iraklı ve 6 Türk vatandaşı adliyeye sevk edildi. Mahkeme karşına çıkan insan kaçakçılarından Y.S., I.Z., N.S., A.Z., W.H.H.H., İ.T. ve A.B. tutuklandı. 11 şüpheli adli kontrol şartı ile 5 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca serbest kalanlara yurt dışına çıkma yasağı konuldu. Tutuklanan göçmen kaçakçıların arasında, emniyetten adliyeye sevk edilirken 3 gün göremediği bebeğine hasretle kucaklayan, öpüp koklayan Suriyeli Y.S.’de yer aldı. Aralarında çocuklarında olduğu binlerce kişiyi ölüm yolculuğuna çıkardığı ileri sürülen Y.S.’nin çocuğuna olan bu sevgisi dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.