Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzde 1 Komisyonla Dolandırıcılık

Çanakkale’de kendisini polis olarak tanıtarak bir aileyi dolandırmak isteyen ve ailenin şikayeti üzerine yakalanan şüpheli, işsiz olduğunu ve 2 kişiyle, dolandırıcılık sonucu elde edilen paranın yüzde 1’inin kendisine verilmesi karşılığında...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’de kendisini polis olarak tanıtarak bir aileyi dolandırmak isteyen ve ailenin şikayeti üzerine yakalanan şüpheli, işsiz olduğunu ve 2 kişiyle, dolandırıcılık sonucu elde edilen paranın yüzde 1’inin kendisine verilmesi karşılığında anlaştığını söyledi.
Çanakkale Esenler Mahallesi’nde oturan F.A.’yı ev telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, cep telefonu numarasını teyit ettikten sonra, sabit telefonu açık bırakarak F.A.’yı cep telefonundan aradı. F.A.’ya kimliğinin başkasının eline geçtiğini söyleyen şahıs, "Senin adına değişik bankalardan kredi çekildi. Bir kuyumcudan 72 bin TL’lik alışveriş yapıldı” diyerek F.A.’yı korkutmaya çalıştı. Dolandırıcı, evde arama yapmak üzere ekip göndereceklerini, evdeki altınları hazırlamaları gerektiğini söyledi. Telefonu kapattıktan sonra, F.A.’nın evine kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs geldi. Evdeki altın ve paraları soran şahıstan şüphelenen ev sahipleri kimlik sordu. Paniğe kapılan şüpheli kaçtı. Durumun polise bildirilmesinin ardından, ekipler sahte polisi kısa sürede yakaladı. 19 yaşındaki şüpheli A.B., tanıştığı 2 şahsın kendisine bu işi teklif ettiklerini, işsiz olduğundan dolayı kabul ettiğini söyledi. A.B. ayrıca, söz konusu şahıslarla, dolandıracakları kişilerden alacakları para ve ziynet eşyalarının yüzde 1’inin kendisine verilmesi konusunda anlaştıklarını ve bu şahısların kendisini yönlendirmesiyle hareket ettiğini anlattı. Gözaltına alınan şüpheli, mahkemeye sevk edildi. Polis, komisyon karşılığı kendilerine eleman tuttuğu öne sürülen dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.