Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunus Koca’nın öldürülmesine ilişkin dava başladı

AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın öldürülmesine ilişkin dava başladı. Duruşmada konuşan cinayet zanlısı Bilgin Bölükbaş, yaptığı hiçbir şeyi hatırlamadığını savundu.Diyarbakır’da, AK Parti eski...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın öldürülmesine ilişkin dava başladı. Duruşmada konuşan cinayet zanlısı Bilgin Bölükbaş, yaptığı hiçbir şeyi hatırlamadığını savundu.
Diyarbakır’da, AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, Ağustos 2015’te merkez Yenişehir ilçesindeki dükkanından çıktığı sırada öldürülmüştü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. 3’ü tutuklu, 5 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya, tutuklu yargılanan cinayet zanlısı Bilgin Bölükbaş, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi’nden, azmettirdiği ileri sürülen Mustafa Akçil, Anamur T Tipi Cezaevi’nden, başka bir suçtan tutuklu bulunan Bilal Fidan, Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Yunus Koca’nın eski sevgilisi olan ve tutuksuz yargılanan E.T. ise, Bakırköy Adliyesi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Firari sanık Mehmet Sıdık Fidan’ın ise bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
“Mehmet Sıdık AK Partilileri sevmiyordu”
Duruşmada ilk olarak ifadesi alınan Yunus Koca’nın eski sevgilisi E.T., 2010 yılında Dicle Üniversitesi’nde okurken maktulle tanıştığını belirterek, "İlişki yaşamaya başladık. Bir yıl sonra anlaşamadığımız için ayrıldık. 2012 yılında okulu bitirdikten sonra Diyarbakır’dan ayrıldım. İstanbul’da çalışmaya başladım. Bu dönemde Mehmet Sıdık Fidan ile ilişkimiz başladı. 2014 yılında Diyarbakır’a atandım. Ailem ilişkimi öğrendiği için İstanbul’a gitmek durumunda kaldım. Diyarbakır’dayken Yunus Koca beni birkaç kez tesadüfen gördü ve birkaç kez konuşmak için yanıma geldi. Aramızda günlük konuşmalar geçti. Hayatımda biri varsa niye evlenmediğimi sordu. Ben de ailem tasvip etmediği için evlenemediğimi söyleyince, kendisiyle evlenebileceğimi söyledi. Bunu anlayışla karşıladı. Beni kesinlikle rahatsız etmedi. Ailelerimiz tanışıyordu zaten. Rahatsızlık verseydi ailemizle bu sorunu çözerdik. Mehmet Sıdık Fidan’a rahatsız ettiğini söylemedim. Öldüğünü de arkadaşımdan öğrendim. Sıdık ile ilişkimiz olduğu için olay günü bu kadar sık aramalarımız oldu. Şu anda kendisi ile görüşmüyorum. Maktul ile Mehmet Sıdık Fidan arasında daha önce bir husumet olup olmadığını bilmiyorum. Mehmet Sıdık AK Partilileri sevmiyordu. Yunus AK Partiliydi. Olay günü çalışıyordum. Olay sonrası sabah saatlerinde Sıdık ile buluştum. Öldürülme konusunu ben açtım. Kendisinin tepkisi ‘Allah ailesine sabırlar versin’ oldu" dedi.
"Ben fırladım ancak cesaret edip vuramadım"
Daha sonra söz hakkı verilen cinayet zanlısı Bilgin Bölükbaş, Diyarbakır’a gelene kadar Yunus Koca’nın öldürüleceğini bilmediğini ifade etti. Bölükbaş, "Mustafa Akçil ile birlikte Diyarbakır’a geldik. Diyarbakır’a gelene kadar Mustafa’nın iş için geldiğini biliyordum. Mustafa’nın elinde içinde silah olan bir poşet vardı. Silahı niye aldığını sorduğumda, Diyarbakır’ın terör bölgesi olduğunu söyledi. Gezmek ve yalnız olmaması için Diyarbakır’a geldim. Sabah kahvaltıdan sonra maktulün işyerine iş görüşmesine gidecektik. Mustafa daha önceden geldiği için her yeri biliyordu. Mustafa maktulün arabasını 3 ayrı yere park ettiğini söyledi. Bunun üzerine işkillendim. Bunları nereden bildiğini sordum ama cevap vermedi. Mustafa bana, ‘Sen buraya geldin ama geri dönemeyeceksin’ dedi. Sebebini sorunca, ‘Sen bu adamı öldürmezsen ailen ölecek’ dedi. Cebinden babamın fotoğrafını çıkardı. Bunun üzerine çok korktum. Bun bu adamı öldürmeyeceğimi, annemi yeni bulduğumu söyledim. Annem beni 7 aylıkken bırakıp gitmiş. Annemi yeni bulmuştum. Aklımdan polise gitmek geçti. Daha sonra da değişik yerlerden işyerini izledik. Korkudan elim ayağım titredi ve ağlamaya başladım. Sonra maktulün akrabalarına ait Koca Giyim Mağazasına gittik. Mağazadan bana tişört aldık. Mustafa mağazada biriyle samimi konuştuğundan daha önce buraya geldiğini anladım. Hayatımda hiç suç işlememiştim. Sonra tatlıcıya gittik. Mustafa 3 kafasına, 1 kalbine, 1 tane de cinsel organına ateş etmemi söyledi. O sırada maktul aracıyla önümüzden geçti. Mustafa ‘Vur gel’ dedi. Ben fırladım, ancak cesaret edip, vuramadım. Mustafa beni aradığında aracın gelmediğini söyledim. Oysa araç yanımdaydı. Ama vuramadım" diye konuştu.
“Yaptığım hiçbir şeyi hatırlamıyorum”
Mustafa Akçil’in daha sonra Mersin’e gideceğini belirten ve 2,5 milyon dolarlık alacak tahsili için bir adamın ayağına sıkacaklarını söylediğini anlatan Bölükbaş, “Bunu isteyen kişinin maktulü öldürme işini veren kişi olduğunu söyledi. Diyarbakır’a gelince maktulün evinin önünde olayın namus meselesi olduğunu söyledi. Ben sanığın Mersin’e gittiğini düşünüyordum. Bana ‘işin bitince İstanbul’a gel ve beni ara’ demişti. Akşam arayıp nerede olduğumu sordu. Yanına gittiğimde ‘Vurmadın mı? Senin yapacağını 12 yaşındaki 2 çocuk yapardı’ dedi. Daha sonra otele gittik. Bira almamı istedi. Biraları alıp otele gittim. Bir bez açtı içinde 10’a yakın ilaç vardı. Ne olduğunu sorduğumda ‘kafanı rahatlatır’ dedi. Ben kullanmayacağımı söyleyip duşa girdim. Çıktığımda biranın içine hap atmış. Birayı içtim. Kendimi kötü hissetmeye başladım. Ne yaptığımın bilincinde değildim. Şiddetli baş ağrısı ile uyandım. Baş ağrısının kesilmesi için sürekli hap veriyordu. Kendime geldiğimde nezarethanedeydim. Olayı hatırlamıyorum. Polislerin söylediğine göre maktulün eczanesine gitmişim. Yaptığım hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Ben çok pişmanım. Cinayet işlemeyecek kadar yufka yürekliyim. Mustafa bu işten sonra İstanbul’a döndüğümüzde özel harekat kıyafetleriyle iki yere soygun yapacağımızı, bunları yaptıktan sonra Yunus Koca cinayetini işlememizi isteyen kişinin bize Mersin’de bir daire vereceğini söyledi" ifadelerinde bulundu.
Duruşma, sanıkların tutukluluk hallerine devam edilmesi kararı verilerek, eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.