Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunanistan’daki Göçmenlerin Türkiye’ye İadesi Sürüyor

Yunanistan, yasa dışı yollarla ülkesine geçen Bangladeş, Pakistan ve Afganistan uyruklu 100 düzensiz göçmeni Türkiye’ye iade etti. Edirne’deki Geri Gönderme Merkezi’ne getirilen son grup ile Edirne’deki toplam sığınmacı sayısı bine...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunanistan, yasa dışı yollarla ülkesine geçen Bangladeş, Pakistan ve Afganistan uyruklu 100 düzensiz göçmeni Türkiye’ye iade etti. Edirne’deki Geri Gönderme Merkezi’ne getirilen son grup ile Edirne’deki toplam sığınmacı sayısı bine ulaştı.
Avrupa ülkelerine gitmek isteyen göçmenler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşma uyarınca başlatılan çalışma kapsamında, Yunan polisi eşliğinde otobüslerle İpsala Sınır Kapısı’na getirildi. Burada Türk yetkililere teslim edilen kaçaklar, başka otobüslere alınarak, sağlık kontrolünden geçirilmeleri için İpsala Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
İpsala’dan iki otobüsle yola çıkarılan 100 kişilik son sığınmacı grubu, öğle saatlerinde Edirne’ye ulaştı. Böylece mart ayından bu yana Yunanistan’dan Edirne’deki Geri Gönderme Merkezi’ne getirilen sığınmacı sayısı bini bulmuş oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.