Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüksekova Köstebek Yuvasına Döndü

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik yürütülen operasyona ilişkin fotoğrafları yayınladı. PKK’lı teröristlerin kaçış için kullandıkları tünellerin fotoğrafları hainliğin boyutunu...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik yürütülen operasyona ilişkin fotoğrafları yayınladı. PKK’lı teröristlerin kaçış için kullandıkları tünellerin fotoğrafları hainliğin boyutunu ortaya koydu.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek kamu güvenliğinin, asayiş ve huzurun yeniden tesisini sağlamak amacıyla 14 Mart’ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu" sürüyor. Bölgede ayrıntılı arama/tarama, var olan hendekler ve barikatların kaldırılması, kapatılması, el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerinin kararlılıkla devam ettiği operasyon kapsamında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda, kullanıma hazır parçalara bölünmüş halde 20 kilo C4 patlayıcı, havan mermileri, RPG-7 roketatar ve buna ait mühimmatlar, bomba atar mühimmatları, makinalı tüfekler, sıhhi tahliye ve muhtelif sağlık malzemeleri ele geçirildi.
Genelkurmay Başkanlığı, bölgede yürütülen operasyona ilişkin son fotoğrafları da yayınladı. PKK’lı teröristlerin kaçış için kullandıkları çok sayıda tünelin fotoğrafları hainliğin boyutunu ortaya koydu. Fotoğraflar arasında teröristler tarafından hendek kazmak için kullanılamaz hale gelince kadar kullanılan iş makinesi de yer aldı.
YÜKSEKOVA KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ
Bölgeyi adeta köstebek yuvasına çeviren teröristlerin köşeye sıkıştıklarında bina değiştirmek için kullandığı tüneller ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin operasyonları sırasında zırhlı araçların bölgeye geçişini zorlaştırmak için metrelerce uzunlukta hendekler açan teröristler, bölgedeki vatandaşların araçlarını ise ateşe verdi. Hainlikte sınır tanımayan teröristler, bazı evlerin içerisine ise aldatma amaçlı manken yerleştirdi.
EL YAPIMI BOMBALAR HER YERDE
Teröristlerin Yüksekova’ya sokak sokak el yapımı (EYP) patlayıcı yerleştirdiğini gösteren fotoğraflar dikkat çekti. Paylaşılan fotoğraflar, güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlatılmak için yola döşenen EYP’lerden bina kolonlarına yerleştirilen C4 patlayıcı ile takviye edilmiş EYP’lere kadar hainlerin taktiklerini ortaya koydu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.