Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YPG’li Cudi, Hakkari’de Toprağa Verildi

HAKKARİ (İHA) – Suriye’nin Kobani bölgesinde, IŞİD terör örgütü ile girilen çatışmada hayatını kaybeden Hakkarili Cudi Marinos kod adlı Fazıl Orhan toprağa verildi.Kobani’de (Ayn el Arap), IŞİD ile girilen çatışmada hayatını...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAKKARİ (İHA) – Suriye’nin Kobani bölgesinde, IŞİD terör örgütü ile girilen çatışmada hayatını kaybeden Hakkarili Cudi Marinos kod adlı Fazıl Orhan toprağa verildi.
Kobani’de (Ayn el Arap), IŞİD ile girilen çatışmada hayatını kaybeden YPG’li Fazıl Orhan’ın cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla Hakkari-Van karayolu üzerindeki Özgürlük meydanında karşılandı. Büyük bir araç konvoyu eşliğinde cenaze Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirilirken, esnaf kepenk kapattı. Sonra binlerce kişinin katılımıyla hastane morgunda alınan cenaze, Sümbül Mahallesi Şehitlik Mezarlığına götürüldü. Kalabalığın İl Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi sırasında olası olaylara karşı parti görevlileri yoğun önlem aldı. Üç kilometre boyunca yaya olarak mezarlığa yürüyen kalabalık, sloganlar attı. YPG’li Orhan’ın cenazesi yapılan saygı duruşunun ardından dualar eşliğinde toprağa verildi. Bu sırada YPG’li Orhan’ın annesi, çocuğunun mezarına uzanarak toprağını öpüp ağıtlar yaktı. Cenaze törenine Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, DBP İl eşbaşkanları Musa Çiftçi, Berivan Akboğa, HDP İl eşbaşkanları Rahmi Temel ve Zeynep Besi Dara, HDP Van İl Eşbaşkanı Mustafa Miraz Çallı, HDP milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.
Hakkari’de şehir içi servisler cenaze sonrası ücretsiz olarak vatandaşları çarşı merkezine taşıdı. Cenaze töreni olaysız sona ererken, esnaf yeniden kepenk açtı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.