Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta Fetö/pdy Operasyonunda Gözaltına Alınan 6 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Yozgat’ta ‘Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik eğitim kurumlarını kapsayan soruşturma neticesinde gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta ‘Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik eğitim kurumlarını kapsayan soruşturma neticesinde gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY yapılanmasıyla bağlantılı özel okul ve dershanelere yönelik operasyonunda dün gözaltına alınan 6 kişi, FETÖ/ PDY örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, kamu zararına dolandırıcılık, 213 sayılı vergi kanununa muhalefet, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet suçları işledikleri iddiasıyla emniyette yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.
Yozgat merkezli 4 ilde 14 kurum yöneticisi ve çalışanları hakkında gözaltı kararı alınarak yapılan operasyonda aralarında okul müdürünün de bulunduğu O.K. N.Ö., Y.Ş, S.G, M.B. ve S.C. gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkan, Yozgat il imamı D.S’nin yurt dışına kaçtığı ve diğer şüphelilerin ise yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.