Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta 19 Mayıs Kutlamalarında Şüpheli Paket Paniği

Yozgat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlanırken, kutlamalarının yapıldığı Rıza Kayaalp Spor Salonunun yakınına bırakılan şüpheli paket, polisi alarma geçirdi.Yozgat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta 19 Mayıs Kutlamalarında Şüpheli Paket Paniği
Yozgat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenlerle kutlanırken, kutlamalarının yapıldığı Rıza Kayaalp Spor Salonunun yakınına bırakılan şüpheli paket, polisi alarma geçirdi.
Yozgat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Rıza Kayaalp Spor Salonunda sürdü. Törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, 19 Mayıs’ın Gazi Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayıp cumhuriyetin ilanıyla neticelendirilen bağımsızlık mücadelesinin Türk milletinin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağının bütün dünyaya ilanı olduğunu söyledi. Güneşer, “Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletin Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesinin sürdürdüğü gündür bugün. İstiklal mücadelesinin başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi gençlere duyulan güvenin göstergesidir” dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından çeşitli spor ve halk oyunları gösterileri sunuldu. “Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik” Projesi kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 90 öğrenciye bisiklet verildi.
ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ YAŞANDI
Öte yandan, kutlamalar sürerken kutlamalarının yapıldığı Rıza Kayaalp Spor salonunu yakınına bırakılan şüpheli çanta polisi alarm durumuna geçirdi.
Çantanın bulunduğu bölge güvenlik şeridi içerisine alınarak, E-88 Karayolu trafiğe kapatıldı. Bomba imha ekibinin incelemeleri sonucunda, park duvarı üzerinde bulunan spor çantasına fünye yerleştirilerek kontrollü olarak patlatıldı. Büyük bir gürültü meydana getiren patlama sonrasında, çanta içerisinden, spor kıyafetleri ve poşet içerisinde kiraz çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.