Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu İçişleri Bakanlığı’ndan Hakkında Soruşturma Açılması Talebinde Bulundu

Trabzon’un Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe ile başvurarak belediyeleri hakkında ortaya atılan "sahte ruhsatlar düzenlendiği, kıyı kenar çizgisinin yok sayıldığı, imar planının gelişi...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon’un Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe ile başvurarak belediyeleri hakkında ortaya atılan "sahte ruhsatlar düzenlendiği, kıyı kenar çizgisinin yok sayıldığı, imar planının gelişi güzel yapıldığı, belediyede yolsuzluk yapıldığı, şaibeli bir belediye başkanının olduğu, özel araçlara akaryakıt sağlandığı, iş makineleri parça alımları ve kiralamalarda usulsüzlük yapıldığı" iddiaları hakkında soruşturma talebinde bulundu.
Konuyla ilgili Yomra Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bir süredir muhalefet partilerine mensup bazı kişiler tarafından, Belediyemizi karalama kampanyası başlatılmıştır. Bu kişiler tarafından hakkımızda sistemi bir şekilde ‘Çamur at izi kalsın’ politikası yürütülmektedir.
Hiçbir somut veriye, bilge-belgeye dayanmayan bir dizi evham ve iftiralar havada uçuşmaktadır. Belediyemiz, bizzat ve diğer kamu kurumları aracılığıyla gönderilen mesnetsiz iddialarla meşgul edilerek, iş yapamaz duruma düşürülmek istenmektedir. Velhasıl muhalefet partilerinin yürüttükleri bu sistemli karalama kampanyasıyla seçim yenilgilerinin intikamı alınmak istenmektedir. Hakkımızda yürütülen bu karalama kampanyası ile ilgili olarak Kurumumuz Yomra Belediyesi 25.04.2016 Tarih ve 886 Sayılı yazıyla İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep ederek bahse konu suçlamaların incelenmesini ve kamuoyunun sağlıklı bilgi alması sağlanacaktır. Soruşturma neticesinde görülecektir ki bu iddialar asılsız ve sadece karalama ya yöneliktir. Yomra Belediye Başkanlığı olarak daha önce de söylediklerimizin arkasındayız. Kanunlar çerçevesinde Yomra’ya hizmet etmekten başka bir amacımız bulunmamaktadır. Belediyemizin bu beyhude gayretlerle daha fazla töhmet altında bırakılmaması, ‘Çamur at, izi kalsın’ mantığıyla Belediyemize atfedilen iddiaların aydınlığa kavuşturulması için hakkımızdaki iddiaların yetkili mercilerce incelenmesini bizzat talep ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.