Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yetkisi olmadığı halde 10 polisi serbest bırakan o hakim de tutuklandı

Türk Silahlı Kuvveleri (TSK) içindeki bir grup askerin darbe girişimin ardından hakim, savcı ve askerlerin FETÖ örgütüne üye oldukları iddiasıyla gözaltıları sürerken, kritik kararlara imza atan ve hiç yetkisi olmadığı halde yasa dışı...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Silahlı Kuvveleri (TSK) içindeki bir grup askerin darbe girişimin ardından hakim, savcı ve askerlerin FETÖ örgütüne üye oldukları iddiasıyla gözaltıları sürerken, kritik kararlara imza atan ve hiç yetkisi olmadığı halde yasa dışı dinleme operasyonlarında 10 polisi serbest bırakan eski 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Rahman da tutuklandı. Soruşturmalar, adalet ve emniyet dışında devletin diğer kurumlarına da sıçradı.
Yetkisi olmadığı halde 10 polisi serbest bıraktı
Gözaltına alınanlar arasında kritik isimler de vardı. Eski 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Rahman da gözaltına alınanlar arasında yer aldı. Son yapılan çalışmalarla Torbalı’ya atanan Rahman, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ-PYD) üye olduğu gerekçesiyle Emniyette terörle mücadele polislerine ifade verdi. Öte yandan, verdiği skandal kararlarla tartışan Atilla Rahman, bir dönem İzmir merkezli 13 ilde yapılan yasa dışı dinleme operasyonunda kritik görev yapmıştı. Atilla Rahman, gözaltına alınan ve tutuklanan 10 polisi hiç yetkisi olmadığı halde serbest bırakmıştı. Atilla Rahman’ın verdiği bu karar çok tartışılırken, son kararname ile Torbalı’ya atanmıştı.
FETÖ örgütüne üyelikten cezaevinde
Paralel temizlikten sonra gözaltına alınan hakim Atilla Rahman, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Skandal kararlarıyla tanınan hakim, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PYD)’na üye olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.