Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenibosna patlaması soruşturmasında Murat Karayılan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yenibosna’daki bombalı saldırıya ilişkin yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan patlamanın faili Ekrem G’nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi....

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yenibosna’daki bombalı saldırıya ilişkin yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan patlamanın faili Ekrem G’nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılığın saldırı talimatının terör örgütü PKK elebaşlarından Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan tarafından verildiğini tespit etmesi üzerine bu isimler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askerlik Şubesi yakınında 6 Ekim’de meydana gelen patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında patlamanın faili Ekrem G’nin de bulunduğu 7 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiği soruşturmayı yürüten savcılık tarafından sorgulanan 7 şüpheli, ’’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ ve ’’devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’’ suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.
Soruşturmada, saldırının faili şüpheli Ekrem G.’ye terör örgütü PKK elebaşları Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan tarafından talimat verildiği tespit edildi. Savcılık, bunun üzerine Kalkan, Bayık ve Karayılan hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Savcılığın talebini değerlendiren Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütü PKK yöneticileri Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan hakkında yakalama kararı çıkardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.