Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeğeni her şeyi itiraf etti!

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Fetullah Gülen’in akrabası Mehmet Sait Gülen, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeğeni her şeyi itiraf etti!
Mehmet Sait Gülen, 2010 yılına ait KPSS sorularının kendisine gösterildiğini belirterek, “Doğru şıkları işaretlenmişti. Yaklaşık 3-4 saat süresince inceleyerek ezberledim. Sınava Erzurum’da girdim, soru ve cevaplar birebir aynıydı” dedi.

2001 YILINDA GİTMEYE BAŞLADIM

FETULLAH Gülen’in akrabası Mehmet Sait Gülen, darbe soruşturması kapsamında tutuklandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Gülen, Savcı Yücel Erkman’a 9 sayfalık ifade verdi. Gülen, 2001 yılından itibaren Erzurum’daki Fetullah Gülen cemaatine ait öğrenci evlerine ders çalışmak amacıyla gitmeye başladığını belirterek özetle şunları anlattı:

CEMAAT EVİNE ÇAĞIRDI, YEMİN ETTİRDİ

“Benim gibi öğrencilerle yardım amaçlı ilgilenen Tahir kod ismini kullanan Süleyman Y. sınav tarihinden (10 Temmuz 2010) 5 gün ya da 1 hafta önce beni arayarak sorumluluğunda olan ve Erzurum Yıldızkent mevkisindeki cemaate ait eve çağırdı. Sait kod adlı Özcan S. ‘Sana bir şeyler göstereceğim ama bunu kimseye söylemeyeceğine dair yemin edeceksin’ dedi. Yemin ettikten sonra siyah renkli çantadan kâğıtları çıkardı. Kâğıtlardaki soruların 2010 KPSS lisans sınavına ait Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine ait olduğunu, ezberlememi söyledi. Doğru şıklar işaretlenmişti. Yaklaşık 3-4 saat süresince inceleyerek ezberledim.

SORULAR BİREBİR AYNIYDI

KPSS’den1-2 gün önce de Erzurum’da üniversite öğrencilerinin kaldığı yaklaşık 200 evden sorumlu olan ve ‘il abisi’ Ahmet kod adlı Muharrem V. beni Yıldızkent mevkisinde bulunan cemaate ait eve çağırdı. Laptop bilgisayarda (aynı) sınava ait soru ve cevapları gösterdi. Doğru cevaplar kırmızı renkli işaretlenmişti. Önceden de gördüğüm için kolayca ezberledim. Sınava Erzurum’da girdim; soru ve cevaplar birebir aynıydı. Kolayca cevaplandırdım. Aldığım puan sonucuna göre düz memur olarak yerleşme durumum vardı.

HAKSIZLIK OLACAĞINI DÜŞÜNÜP TERCİH ETMEDİM

Ancak diğer adaylara haksızlık olacağını düşündüğümden devlet memurluğunu bilerek tercih etmedim. FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile aidiyetim yoktur. Elime bayrağımızı alarak ben de sokaklara tepki amaçlı çıktım. Halkına ve polise saldırına silah sıkan FETÖ’nün bu yaptıklarını kesinlikle tasvip etmiyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.