Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yazar Beki İkala Erikli’nin katil zanlısının yargılanmasına başlandı

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli’yi ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde silahla vurarak öldüren şüpheli Sinem Koç, hakim karşısına çıktı. Sanık Koç ifadesinde, "Erikli’nin kitabını okuduktan sonra ruhlar başımda içki masası kuruyordu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli’yi ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde silahla vurarak öldüren şüpheli Sinem Koç, hakim karşısına çıktı. Sanık Koç ifadesinde, "Erikli’nin kitabını okuduktan sonra ruhlar başımda içki masası kuruyordu" dedi.

"Melekler ile yaşamak" kitabının yazarı Beki İkala Erikli’yi 16 Aralık 2016’da tarihinde ofisinin önünde vurduğu gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen tutuklu sanık Sinem Koç’un yargılanmasına başlandı.

İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sinem Koç, cezaevinden getirilirken, maktül Erikli’nin eşi Erdal Erikli ve ağabeyi Davit Çukran ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Kimlik tespitinde işletmeci olduğunu ve aylık gelirinin 30 Bin TL’yi bulduğunu ifade eden sanık Sinem Koç ifadesinde, İkala’nın yazdığı Melekler ile Yaşamak adlı kitabı okuduktan sonra hayatında bazı değişimler yaşadığını söyledi.

Kitapta bazı mesajlar olduğunu ifade eden sanık Koç, "Kitapta meleklerin bize mesaj verdiği, mesajları kendimize açmamız, etrafımızdaki şeylere dikkat etmemiz yazıyordu. Bir dönem 2 sene kadar arabama atlayıp işaret aradım. Mesela orada ’Adalet mülkün temelidir’ yazıyor. Sinem adalet yok mesajı alıyorum. Arayış içerisindeyken varlıklar gördüm. Her gece uyurken vücudumda örümcekler geziyordu. Tükürüyorlardı bana. Ruhlar görüyordum. Ruhlar başımın üstünde alkol masası kuruyorlardı. Uyuyamaz, yıkanamaz, saçını tarayamaz diyorlardı. Psikolojik olarak bitmiş durumdaydım. Kitaptan kötü etkilendim. Şu an ağzımı açıp kapamadan düşünemiyorum. Bu hallerimden kitabın yazarının sorumlu olduğunu düşündüm. Diğer insanlara göre düşünce sesim kısık şu anda" diye konuştu.

Sanık Koç, cinayet hakkında konuşmak istemediğini söyleyerek, "Kendimi öldürmeyi denedim ama olmadı" dedi. Sanık Koç’un avukatı, müvekkilinin tutukluluğuna son verilmesini ve uygun bir sağlık kurumunda tedavi altına alınmasını istediğini söyledi.

Duruşmada söz alan maktül Erikli’nin eşi Erdal Erikli, "2009 yılında büyük hayallerle yurt dışından Türkiye’ye döndük. Eşimin kitabı ilk etapta 100 Bin basıldı. Bugüne kadar hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık. Bunu yapan kişinin akli dengesinin yerinde olmaması mümkün değil. Ben 22 yıldır evli olduğum insanı kaybettim, 14 yaşında çocuğumla ortada kaldım. Hukuk yerini bulsun" şeklinde konuştu.

Erikli’nin ağabeyi Davit Çukran, tıp doktoru olduğunu, bugüne kadar birçok insanla karşılaştığını söyleyerek, “Sanık bizim ailemize çok büyük acılar yaşattı. Sanığın dosyadaki önceki ifadeleri de dahil olmak üzere, hiçbir yerde geçmişinde akıl sağlığının bozuk olduğuna dair bir ibare yer almamış. Sanıkta, insanları kafasına saplantı olarak takan kişilik bozukluğu ve tacizci rahatsızlığı var. Ancak akıl sağlığı yerinde. Cinayeti bilinçli olarak işlemiştir. Mahkemenizin gereğini yapmasını istiyoruz" dedi.

Erikli ailesinin avukatı Dilek Helvacı, sanık Sinem Koç’a cinayet öncesi ve sonrasıyla ilgili sorular sordu. Sanık Koç, sahibi olduğu fastfood restoranını erkek arkadaşının açtığını, yine kendisine lüks marka araç alan erkek arkadaşının kendisine maddi desteklerde bulunduğunu söyledi. Sanık Koç, cinayette kullandığı silahın babasına ait olduğunu, annesinin ’Silahı 4 bin 500 TL’ye Maslak’tan aldığı’ yönündeki ifadesinin doğru olmadığını belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın kullanmış olduğu cep telefonunun HTS kayıtlarının istenmesine ve tanıklar Metin Gönençler, Önder Ocak, Pervin Asmaz ve Durhan Koç’un tanık sıfatıyla dinlenmek üzere duruşma çağrılmalarına hükmetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşma ertelendi.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Genel Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Sinem Koç’un “tasarlayarak kasten öldürme” ve “2463 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun’a muhalefet” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Cinayetin ardından olay yerinden kaçan Koç, annesinin polisi arayarak ihbar etmesi üzerine Küçükçekmece’deki evinde yakalanarak gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, gözlem altına alınmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.