Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yayla cinayetine 15 yıl hapis

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki bir yaylada, Kasım 2015 tarihinde "havlayan köpek" yüzünden çıktığı öne sürülen, bir kişinin ölümüyle ve bir kişinin de yaralanmasıyla ilgili açılan davada yargılanan sanık 15 yıl hapse mahkum...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki bir yaylada, Kasım 2015 tarihinde "havlayan köpek" yüzünden çıktığı öne sürülen, bir kişinin ölümüyle ve bir kişinin de yaralanmasıyla ilgili açılan davada yargılanan sanık 15 yıl hapse mahkum edildi.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanık İsa I.,(29) ile olayda hayatını kaybeden Adem Demir’in (40) eşi Kerziban Demir ve avukatlar hazır bulundu. Sanık İsa Ilgın, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, “Olay günü kafama odunla vurdular. Ardından yaralandım. Ben ateş etmedim. Tüfeği elime almadım” dedi.
Duruşmada konuşan Kerziban Demir ise, eşinin ölmesi sonucunda hayatlarının karardığını ifade ederek, “Çocuklarımın ve benim hayatım karardı. Sadece eşimi öldürmedi. Bizi de bitirdi. Şikayetçiyim” diye konuştu.
Mahkeme heyeti görülen son duruşmada kararını açıkladı. Heyet, tutuklu sanığın 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Olayın geçmişi,
Kınık Mahallesi yakınındaki yaylada 26 Kasım 2015’te Adem Demir ile İsa Ilgın, Şemsettin Akın ve Hüseyin Demir arasında "Köpek havlaması" nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine av tüfeğiyle vurulan Adem Demir hayatını kaybetmiş, İsa Ilgın ise yaralanmıştı. İsa Ilgın, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.