Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlıları Hedef Alan Hırsız Yakalandı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde 6 Mart ile 12 Mart tarihleri arasında tespit ettiği yaşlı vatandaşların evine girerek hırsızlık yapan zanlı yakalandı.6 Mart günü Ödemiş’in 3 Eylül Mahallesinde Ayşe Toplak isimli yaşlı bir teyzenin evine...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Ödemiş ilçesinde 6 Mart ile 12 Mart tarihleri arasında tespit ettiği yaşlı vatandaşların evine girerek hırsızlık yapan zanlı yakalandı.
6 Mart günü Ödemiş’in 3 Eylül Mahallesinde Ayşe Toplak isimli yaşlı bir teyzenin evine giren hırsız yaşlı kadına belediyeden geldiklerini ve yaşlı insanlara yardım ettiklerini söyledi. Yaşlı teyzeye 100 TL veren yardımın 50 TL olduğunu belirterek Ayşe Toplak’tan paranın üzeri olan 50 TL’yi geri istedi.
Amacının yaşlı kadının para çantasının yerini öğrenmek olduğu belirtilen zanlı Ç.K. (35) teyzenin para çantasını tespit etmesinin ardından teyzeyi oyalama taktiği ile çantadaki 550 TL parayı alarak kaçtı.
Yine aynı zanlı tarafından 12 Mart günü Ödemiş’in Mimar Sinan Mahallesinde ikamet eden Mehmet Ali Köleci isimli şahsın evinde benzeri durum yaşandı. Emekli sandığından geliyoruz diyerek kendisini tanıtan zanlı Mehmet Ali Köleci’ye 200 TL vererek 100 TL geri istedi. Evde bulunan bir başka kişiyi de uzaklaştırmak isteyen zanlı diğer kişiden de su istedi. Burada da Köleci’nin elini vurarak 200 TL’yi alarak kayıplara karışan zanlının İzmir merkezde yaşadığı Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerince tespit edildi.
İlçedeki MOBESE kamere sistemini tarayan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri zanlının açık kasa bir araçla ilçeye girdiğini ve aracın ön plakasının sökülmüş olduğunu tespit etti. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ile birlikte ortaklaşa düzenlenen operasyon ile evinde yakalanan Ç.K. yakalanmasının ardından Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Buradaki sorgulamanın ardından adliyeye gönderilen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, vatandaşlara uyarılarda bulunarak buna benzer bir durumda ve plakasız araç gördüklerinde hemen 155 Polis İmdat Hattını arayarak bilgi vermelerini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.