Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlı çiftin dramı yürekleri sızlattı

Adana’da 62 yaşındaki Burhan Lekesiz, beyin rahatsızlığı nedeniyle felç geçirip çalışamayınca 5 aydır ev kirasını, elektrik ve su faturasını ödeyemez hale geldi.Daha önce konfeksiyon işi yapan Burhan Lekesiz (62) bundan 42 yıl önce...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşlı çiftin dramı yürekleri sızlattı

Adana’da 62 yaşındaki Burhan Lekesiz, beyin rahatsızlığı nedeniyle felç geçirip çalışamayınca 5 aydır ev kirasını, elektrik ve su faturasını ödeyemez hale geldi.

Daha önce konfeksiyon işi yapan Burhan Lekesiz (62) bundan 42 yıl önce Selma Lekesiz (64) ile İstanbul’da evlendi. Çift evlendikten kısa bir süre sonra iş için Adana’ya gelip buraya yerleşti. Bu evlilikten çiftin 3 erkek, 2 kız çocuğu oldu. Çocuklar büyüyüp evlendikten sonra çift bir başına kaldı. Konfeksiyon işi yaparak evini geçindiren Lekesiz, 5 ay önce beyin rahatsızlığı nedeniyle felç olup yatalak kaldı. Lekesiz, çalışamaz duruma gelince eşi ne ev kirasını, ne elektrik ne de su faturasını ödeyebildi. Yaşlı çifte şimdi ise komşuları bakıyor. Selma Lekesiz kocasından dolayı evde bakım ücreti almak için başvuru yaptı. Ancak hastane yüzde 63 engelli raporu verdiğinden ağır engelli sayılmadığı için evde bakım ücreti alamadı. Lekesiz, engelli maaşı almak için de başvuru yaptı. Yapılan başvuru kabul edildi ancak henüz maaş bağlanmadı. Lekesiz çifti bundan sonra 3 ayda bir bin 50 lira maaş alacak. Ev kiraları aylık 250 lira olan çifte bu maaş da çare olmadı.

“Bütün yetkililerden yardım istiyorum”

Selma Lekesiz, hiçbir yerden yardım alamadıklarını belirterek, “Komşularımız yardım ediyor. Evimiz kira 3 aylık birikmiş durumda su ve elektrik borcum da 3 ay oldu ödeyemiyorum. Çocuklarım var ama onların da durumları benden beter hiç gelip gitmezler, aramazlar. Şu anda hiçbir yardım almıyorum evde bakım ücreti istiyorum. Devlete başvurdum 5 ay oldu hala bir şey söylemediler. 5 ay önce rapor almıştım o geçersiz dediler. Valimizden, kaymakamdan ve bütün yetkililerden yardım istiyorum. Maddi durumumuz kötü, kendimi çok kötü hissediyorum. 64 yaşındayım ve çalışamıyorum. Eşim yerinden kalkamıyor, komşularım gelip yardım ediyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.