Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlı çifti ’savcıyım’ diyerek dolandırdılar

Almanya’nın Stuttgart şehrinde yaşaşan gurbetçi çift, kendilerini savcı olarak tanıtan ve ‘nüfus cüzdanınızdan para çekildi’ diyen dolandırıcılara 4 bin euro ve 10 bin TL kaptırdı.Almanya’dan tatil için memleketleri Ankara’nın...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’nın Stuttgart şehrinde yaşaşan gurbetçi çift, kendilerini savcı olarak tanıtan ve ‘nüfus cüzdanınızdan para çekildi’ diyen dolandırıcılara 4 bin euro ve 10 bin TL kaptırdı.
Almanya’dan tatil için memleketleri Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine gelen Güllü Dönmez (76) ve Nuri Dönmez (81) çifti dolandırıcıların tuzağına düştü. Edinilen bilgiye göre, Nuri Dönmez cuma namazına gitmek için hazırlık yaptığı esnada ev telefonundan kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi aradı. Telefonla arayan kişi, sağlık kontrolü için gittikleri hastanede nüfus cüzdanını unuttuğunu, Fatma Kara adında bir bayan tarafından da bankada bulunan paralarının kimlik bilgileri kullanılarak çekildiğini öne sürdü. Ellerinde daha ne kadar para olduğunu soran dolandırıcılar, Nuri Dönmez’in ‘10 bin TL ve 4 bin euro’ olduğunu söylemesi üzerine ‘Evinize polis göndereceğim, paraların üzerindeki seri numaralarını aldıracağız’ dedi. Kendisini polis olarak tanıtan kişinin bir süre sonra kapıda belirdiğini söyleyen Dönmez, telefonda ’savcıyım’ diyen şahsın da sürekli kendisiyle konuştuğunu ve ‘telefonu kapatmaması gerektiğini’ tembihlediğini belirtti. Bunun üzerine telefonu açık tuttuklarını söyleyen Dönmez çifti, panik halde ellerindeki paraları sivil polis zannettikleri kişiye teslim ettiklerini ifade ettiler. Parayı alan dolandırıcılar, Dönmez çiftine “Elinizde altın var mı?” diye de sordular. Dolandırıcılar, ziynet eşyalarının olmadığını söyleyen çifte ‘alınan paraların incelenmesi için karakola götürüleceğini’ söylediler. ‘Bende sizinle geleyim’ diyen Nuri Dönmez’e “Buna gerek yok, ben paraların seri numarasını alıp hemen geri getireceğim” diyen dolandırıcılar kayıplara karıştılar. Bir süre sonra durumdan şüphelenen Nuri Dönmez, telefonla polisi aradığında dolandırıldıklarını anladı.
Güllü Dönmez, “Beş kız, bir erkek çocuk annesiyim. Almanya’dan memleketim diyerek geldim. Buraya gelmesek bunların hiçbiri başımıza gelmezdi. Bizim başımıza geldi, başkalarının başına gelmesin” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Nuri Dönmez ise, “Harcamayarak biriktirdiğimiz para ile evimizin tadilatını yaptıracaktım, önümüzdeki kış için kömür alacaktım” dedi.
Emniyet güçleri, Dönmez çiftinin verdiği bilgiler doğrultusunda şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.