Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlı Çifti Dolandıramadan Yakalandı

Antalya’da telefonla aradığı çifte kendisini başkomiser olarak tanıtıp, dolandırmak isteyen şahıs suçüstü yakaladı.Edinilen bilgiye göre, Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi 912 Sokakta bir apartmanda yaşayan 57 yaşındaki ev hanımı...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşlı Çifti Dolandıramadan Yakalandı
Antalya’da telefonla aradığı çifte kendisini başkomiser olarak tanıtıp, dolandırmak isteyen şahıs suçüstü yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Muratpaşa ilçesi Kızıltoprak Mahallesi 912 Sokakta bir apartmanda yaşayan 57 yaşındaki ev hanımı Bedriye Y.’yi telefonla arayan bir kişi, kendini başkomiser olarak tanıttı. Bedriye Y.’ye nüfus cüzdanı ile bir kuyumcudan ziynet eşyası alındığını ve kimlik kontrolü için eve bir memur geleceğini söyleyen şahıs, evdeki ziynet eşyalarını gelen kişiye teslim etmesini istedi. Bu sırada eve Bedriye Y.’nin eşi emekli 65 yaşındaki Abdülcelil Y. geldi. Bunun üzerine telefonu eşine vermesini isteyen dolandırıcı, bu kez de Abdülcelil Y.’den bankadaki hesaplarının terör örgütünün eline geçtiğini söyleyerek hemen parasını bankadan çekmesini istedi. Dolandırıcı, adamı bankaya parasını çekmeye gönderirken, kadına da evdeki para ve ziynet eşyalarını yakındaki bir parka kimseye görünmeden götürmesini istedi.
PANİK HALİNDEKİ KADINI GÖRENLER POLİSE HABER VERDİ
Evden panik içinde parka giden Bedriye Y.’yi görenler durumu yoldan geçen Kepez Motosikletli Yunus Timlerine söyledi. Parkta bekleyen Bedriye Y.’den bilgileri alan ekipler, hemen Abdülcelil Y.’nin paraları çekmeye gittiği bankaya hareket etti.
Yunus Timleri, Abdülcelil Y.’nin bankadan çektiği 14 bin lirayı, dolandırıcıya teslim edeceği anda şahsı suçüstü yakaladı. Dolandırılacağını polis sayesinde anlayan Abdülcelil Y. ise büyük şok yaşadı. Yunus Timleri, karı ve kocayı dolandırmak isteyen şahsın 29 yaşındaki T.Y.K. olduğunu belirledi. İlk ifadesi olay yerinde alınan zanlı, Meydan Polis Merkezi’ne götürüldü.
Polisin dolandırılmaktan son anda kurtardığı Abdülcelil Y. ise olayı şöyle anlattı:
"Sabah işten geldim, eşim telefonla konuşuyordu. Eşime, bankada ne kadar paramız var, ne kadar ziynet eşyamızın var olduğunu soruyordu. Bir sürü şeyler anlattı. Bizi ikna etti. Bankaya gittim 14 bin lira çektim. Tam parayı dolandırıcıya vereceğim anda polis yakaladı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.