Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlı Adamı Dolandırılmaktan PTT Görevlisi Kurtardı

Samsun’da 80 yaşındaki şahıs, kendisini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıya inanarak evdeki altınları bozdurup gittiği PTT şubesinde para havalesi yapmak isterken PTT görevlisinin şüphelenerek polise haber vermesi sonucu dolandırılmaktan...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’da 80 yaşındaki şahıs, kendisini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıya inanarak evdeki altınları bozdurup gittiği PTT şubesinde para havalesi yapmak isterken PTT görevlisinin şüphelenerek polise haber vermesi sonucu dolandırılmaktan kurtuldu.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Karadeniz Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki PTT Cumhuriyet Şubesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, SSK emeklisi 80 yaşındaki Necati Topçu’yu ev telefonundan ve cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini savcı ve polis olarak tanıtarak, "Operasyon yapacağız. Vereceğimiz hesaba para yatırmanız gerekli. Bu parayı operasyon bitince akşam sana geri vereceğiz" diyerek korkutup kandırdı. Dolandırıcıların evdeki altınları bozdurmasını istediği yaşlı adam, 85 gram altını kuyumcuda bozdurup altından elde ettiği paralar ve evdeki paraları alarak 17 bin lirayı verilen hesaba yatırmak için PTT Cumhuriyet Şubesi’ne gitti. Dolandırıcı, yaşlı adamdan telefonu kapatmamasını isteyerek sürekli telefonla konuşmayı sürdürdü. 9 bin 330 liranın havale yapılmasını isteyen Topçu’nun sürekli telefonla konuşmasından dolayı dolandırıldığını düşünen vezne görevlisi Bahri Aygün, parayı hesaba yatırmayıp polise haber verdi. Olay yerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri sevk edildi. Yaşlı adamın parayı hesaba yatırmak için ısrar etmesi üzerine polis olaya müdahale etti. Dolandırıcı, telefonu yaşlı adamdan alan gerçek polislere de polis olduğunu söyledi. Dolandırıcılara inanan ancak gerçek polise bir türlü inanmayıp parayı yatırmakta ısrarcı olan yaşlı adama PTT görevlisi yatırmak için verdiği 9 bin 330 lirayı polislerin yanında teslim etti.
Paraları alan Necati Topçu, "Neyin varsa kuyumcuya götür bozdur’ dedi. Parayı bana akşama vereceklerini söyledi. Benden verilen hesaba para yatırmamı istedi. Altınları kuyumcuda bozdurdum. Bana buraya gelip yatırmamı söyledi. 17 bin lira parayı verilen hesaba yatıracaktım. Memurlar beni durdurdu" dedi.
PTT görevlisi Bahri Aygün ise daha önce çok kişiyi dolandırıcıların tuzağına düşmekten kurtardığını belirterek, "Para yatırmaya geldi ve sürekli telefonla konuşuyordu. ‘Telefonu kapat’ dedim ancak yine de konuşmayı sürdürüyordu. Telefonu elinden aldım ve benim sesimi duyunca bana ‘Necati abiyi ver’ dedi. Ben de ‘Necati ağabey kalp krizi geçirdi, polis hastaneye götürdü’ dedim. ’Ancak sana bir gün sonra döner’ dedim. Ondan sonra 5 defa aradı" şeklinde konuştu.
Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, yaşlı adamı dolandırılmasın diye bir yakınına teslim edilmek üzere polis aracına bindirerek Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Yaşlı adam, kendisini dolandırmak isteyenlerden şikayetçi oldu.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.