Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yarım Ton Uyuşturucu Hapı Narkotik Köpekleri Dahi Bulamadı

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi’nin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 3 milyon 84 bin adet Captagon hap ele geçirildi. Olayla ilgili 1’i Azeri...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi’nin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 3 milyon 84 bin adet Captagon hap ele geçirildi. Olayla ilgili 1’i Azeri 2 kişi tutuklandı.
Hatay Valisi Ercan Topaca, beraberinde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile birlikte Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde operasyonda ele geçirilen Captagon hapların önünde bir basın açıklaması düzenledi.
Vali Ercan Topaca, burada yaptığı açıklamada, ihbar üzerine 18 ve 21 Mayıs tarihlerinde yapılan iki ayrı operasyon sonucu 513 kilogram ağırlığında toplam 3 milyon 84 bin adet Captagon hap ele geçirildiğini belirtti. Topaca, "Mayıs ayı içerisinde iki ayrı operasyonda bu gördüğünüz Captagon haplar yakalandı. Toplam 514 kilogram, 3 milyon 84 bin adet, yani miktar olarak tabi Hatay’da böyle milyon milyon şeylere alıştık. Bu yakalanan uyuşturucular transit olarak bizim ülkemizden Körfez ülkelerine doğru götürülmeye çalışılan maddelerdir" dedi.
Ele geçirilen hapların profesyonel şekilde saklandığını, narkotik köpeklerin dahi bulamadığını belirten Topaca, "Bunların tabi nasıl saklandığını tahmin bile edemezsiniz, her türlü hileyi ve gizleme tekniklerini kullanmak suretiyle bu ticareti yapmak istiyorlar. Bu yakalanan captagon hapların önemli bir kısmı bir makinanın içindeki boruların içine ikinci bir boruyla yerleştirilmek suretiyle, hassas koku alan bizim narkotik köpeklerimiz de bu kokuyu alamadılar mesela. Ama bir ihbar vardı, bu aracın içindeki makinede bunun olduğunu biliyoruz, tır şoförü arkadaşımız da bunun yakalanmasını istiyor. Çünkü şüphelenmiş, gittiği yerde yakalandığı zaman tabi kendisi içinde ciddi sıkıntılar olacak. Para cezası belki hapis cezası alacak yada aracını kaybedecek. O da olabileceği yönünde görüş bildirince çalışma yoğunlaştırıldı. O makine sökülmek suretiyle boruların içindeki ikinci borunun içinde bu gördüğünüz hapların bir kısmı bulundu. Bu haplarla ilgili iki kişi yakalandı ve tutuklandı. Bunun nereye gittiği konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil, TIR’ın Körfez ülkelerine doğru gittiğini biliyoruz. Oradan da nerede boşluk bulunursa, orada dağıtıyorlar. Ama bizim ülkemizi transit olarak kullanıyorlar. İki operasyonda elde edildi, birisi 18 Mayıs, diğeri 21 Mayıs’ta oluyor ama tabi birbiriyle bağlantılı. İki ayrı operasyonda farklı araçlarda ele geçirildi" dedi.
Vali Ercan Topaca, operasyonun yapılmasında ve Captagonların ele geçirilmesinde tır şoförünün ihbarının ve şüphesinin oldukça etkili olduğunu belirterek, tüm TIR şoförlerine duyarlılıkları için teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.