Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıtay Kararı Bozdu Dilşah Öğretmen Tahliye Oldu

Bursa’nın Mudanya ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte denize açılan ve 1 kişinin ölümüyle alakalı yerel mahkeme tarafından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Dilşah Öğretmen, yargıtayın kararı bozmasının ardından tahliye edildi.Olay,...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yargıtay Kararı Bozdu Dilşah Öğretmen Tahliye Oldu
Bursa’nın Mudanya ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte denize açılan ve 1 kişinin ölümüyle alakalı yerel mahkeme tarafından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Dilşah Öğretmen, yargıtayın kararı bozmasının ardından tahliye edildi.
Olay, 18 Mayıs 2013 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alkollü oldukları öne sürülen Yusuf Süzer (35) ile arkadaşları öğretmen Dilşah Aytekin (33) ve K.U. (22), sabah birlikte denize açıldı. Arıtma tesisleri önünde bulundukları sırada Süzer’in denize düştüğü iddia edildi. Yusuf Süzer’in kardeşi Serdar Süzer, ağabeyini en son birlikte gördüğü Dilşah Aytekin’i aradı. Aytekin’in, "Tekne ile açıldıktan sonra Yusuf ve Kaan yüzmek için denize girdiler. Şakalaşıyorlardı. Sonra Yusuf kayboldu. Tüm aramamıza rağmen bulamadık. ’Belki bize şaka yapmıştır. Kıyıya çıkıp eve dönmüştür’ diye düşündük. Geri döndük" sözlerinden sonra, polise giderek şikayetçi oldu. Polis Yusuf Süzer’in yanındaki Dilşah Aytekin ile K.U.’yu gözaltına aldı.
"AMATEM’DE TANIŞTIM"
8 yıllık öğretmen olduğunu anlatan Aytekin, "Eşimden ayrıldıktan sonra bazı psikolojik sıkıntılar yaşadım. Alkol tedavisi için Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nde (AMATEM) bir süre tedavi gördüm. Yusuf Süzer ve K.U. ile burada arkadaş olduk. Olay günü de teknede içki içerken uyuya kaldım. Yusuf denizde yüzüyordu. Kısa bir zaman sonra kendime geldiğimde Yusuf’u göremedim. K.U. da Yusuf’un yüzerek kıyıya gidip bize şaka yapmış olabileceğinden bahsetti" dedi.
Gözaltına alınan K.U ise, Süzer’i Dilşah’ın ittiğini iddia etti. Bunun üzerine Dilşah Aytekin, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Yusuf Süzer’in cesedi ise 13 gün sonra 133 Nolu Sahil Güvenlik Botu tarafından, Mudanya İskelesi’nin bir mil açığında bulundu.
12 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI
Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Dilşah Aytekin’e ’kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası verildi. Öldürme eyleminin ihmali davranışla işlendiği kanaatine varan heyet cezayı önce 15 yıla, ardından da sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 12 yıl 6 aya indirdi. Davanın tutuksuz sanığı K.U. ise, mahkeme heyeti tarafından ilk olarak 2 yıl ardından iyi hali sebebiyle 1 yıl 8 ay ceza aldı. Mahkeme heyeti, K.U., hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
YARGITAY KARARI BOZDU, ÖĞRETMEN TAHLİYE EDİLDİ
Yargıtayın kararı bozmasının ardından yaklaşık 3 yıl 4 ay cezaeevinde tutuklu bulunan Dilşah Aytekin, cezasını çektiği Sakarya Cezaevi’nden SERBİS sistemiyle Bursa 4.’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davasına katıldı. Yargıtayın bozma ilamında olayla ilgili araştırılması gereken konular arasında boğularak ölen Yusuf Süzer’in yüzme bilip bilmediğinin araştırmasını, kasten öldürme olmadığını, çelişkili ihmallerin bulunduğu ifade edildi. Bir önceki duruşmada 5 tanık, Süzer’in yüzme bildiğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Dilşah Aytekin’in dosyasıyla birlikte İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine, TCK’nun 32. maddesine göre akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespitine, suç vasfının değişme ihtimali ve yattığı süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.