Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargı Çalışanlarından Rotasyon Eylemi

İstanbul Adalet Sarayı’nda çalışan memurlar,  Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle adliye çalışanlarının zorunlu rotasyona tabi tutulduğu iddiasıyla eylem yaptı.Katılımcı Büro Çalışanları...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Adalet Sarayı’nda çalışan memurlar,  Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle adliye çalışanlarının zorunlu rotasyona tabi tutulduğu iddiasıyla eylem yaptı.
Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası üyesi bir grup yargı çalışanı, Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle adliye çalışanlarının zorunlu rotasyona tabi tutulduğu iddiasıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda toplandı. “Zorunlu rotasyon sürgündür” yazılı pankart açan grup adına Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Gökhan Özkan basın açıklaması yaptı.
Zorunlu atamaya karşı olduklarını belirten ve bunu bir sürgün olarak nitelendiren Başkan Özkan, “Gönül isterdi ki buradan sorunlarımızı haykırmak yerine bir defalığına da olsa Adalet Bakanlığı’nın yargı çalışanları lehine yaptığı bir düzenlemeyi takdir edelim. Ancak bu zamana kadar bunu doğrulayan bir adım atılmadı” dedi.
Yargı çalışanlarının özlük ve mali haklarının yıllardır iyileştirme beklediklerini kaydeden Başkan Özkan, “Yargı emekçilerine reva görülen bu uygulama ile aile bütünlükleri de artık tehlike altına girmiştir. Yönetmelikle rotasyona tabi hale getirilen yargı çalışanları bu görevlere talip olurken olmayan bir koşulun sonradan eklenmesi ile büyük hak kayıplarına uğrayacaktır” ifadelerini kullandı.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.