Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yangında Ölen Minik Hiranur’un Geride Oyuncağı Kaldı

İzmir’in Bornova ilçesinde, iddiaya göre kömür sobasında çıkan yangında alevlerin arasında kalarak ölen 4 yaşındaki Hiranur Elif Kaltalmış’ın ardından geride oyuncak atı kaldı.Yaklaşık 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasında bacağından...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Bornova ilçesinde, iddiaya göre kömür sobasında çıkan yangında alevlerin arasında kalarak ölen 4 yaşındaki Hiranur Elif Kaltalmış’ın ardından geride oyuncak atı kaldı.
Yaklaşık 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasında bacağından sakatlanan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Barış Kaltalmış (29), dün akşam saatlerinde çocukları 6 yaşındaki Medine ve 3 yaşındaki Poyraz’ı yanına alıp annesine gitti. Evde 4 yaşındaki kızı Hiranur Elif Kaltalmış, 3 yaşındaki oğlu Ulaş Kaltalmış ve dini nikahlı eşi Sulatan Elbir kaldı. Dün saat 23.30 sıralarında, Çamdibi semtindeki müstakil evde iddiaya göre kömür sobasından sıçrayan kıvılcımla yangın çıktı. Uyudukları esnada çıkan yangını fark eden anne Sultan Elbir, 3 yaşındaki oğlu Ulaş’ı alarak dışarı çıktı. Kısa sürede evi saran yangın nedeniyle anne içeri girip uyuyan Hiranur’u alamadı.
HİRANUR’UN OYUNCAĞI YÜREK DAĞLADI
Durumun bildirilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri büyüyen yangına müdahale etti. Yangın söndürülürken evin arka odasında kalan 4 yaşındaki Hiranur Elif Kaltalmış’ın cesedi çıkarıldı. Hiranur’un cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Günün ışıması ile birlikte yangının büyüklüğü ortaya çıktı. Evi saran yangında her şey küle dönerken, Hiranur’un bahçede her gün oynadığı plastik at görenlerin yüreğini burktu.
SICAKTAN CAMLAR PATLADI
Yangını duyup sabah saatlerinde gelen ailenin yakınları, Hiranur’un ölüm haberi ile büyük üzüntü yaşadı. Yangının çıkması ile yardıma koşan Kaltalmış ailesinin komşusu Yunus Tayşi, ’’Yangın var diye haber ettiler. Hemen koştum olay yerine baktım evden duman geliyor. Kadın ’Çocuğum içeride’ dedi. Ben içeri koştum, odaya girecektim salonda soba vardı ateş ve duman her yeri sarmıştı kızın bulunduğu odaya giremedim. Kendimi zor dışarı attım. İtfaiyeyi aradım. Sıcaklık o kadar çoktu ki camlar patlamaya başlamıştı’’ dedi.
Öte yandan İzmir Adli Tıp Kurumunda Hiranur Elif’in otopsisi yapıldı, cenazesi ailesine teslim edildi. Hiranur’un ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.