Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yangında Apartman Sakinleri Mahsur Kaldı

Adana’da bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında merdivenleri duman kaplayınca, bir çok kişi mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan 4 aylık bebek ile birlikte çok sayıda yaşlıyı kurtardı.Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında merdivenleri duman kaplayınca, bir çok kişi mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan 4 aylık bebek ile birlikte çok sayıda yaşlıyı kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi’nde bir apartmanda meydana geldi. Apartmanın bodrum katında eski kalorifer borusundan çıkan kıvılcımdan yangın başladı. Yangın kısa sürede apartmanın bütün bodrum katını sardı. Vatandaşlar hemen sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Apartmandaki bazı vatandaşlar yangını fark edip kendini dışarı attı. Ancak bir süre sonra apartmanın merdivenlerini yoğun bir duman kapladığı için apartman sakinleri mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti. Bu sırada vatandaşlar balkonlara çıkıp yardım istemeye başladı. Yaşlı ve yatalak apartman sakinleri için yangın merdiveni ile kurtarma seferberliği başlatıldı. İtfaiye ekipleri balkondan yardım isteyen vatandaşları daha güvenli olduğu için çatıya gönderdi. Bir süre sonra çatıdaki vatandaşlar merdiven ile aşağı indirildi.
Bu arada, bir anne ve 4 aylık Defne isimli bebeğinin mahsur kaldığı öğrenildi. Hemen itfaiye ekipleri anne ve bebeğini kurtarmak için seferber oldu. İtfaiye merdiveni ile anne ve bebeğe ulaşılarak aşağı indirildi. Bebeğe sağlık görevlileri tarafından dumandan etkilenme ihtimaline karşılık oksijen takviyesi yapıldı.
Ebru Akay isimli bir kişi ise koşarak apartmana girdi. Akay bir süre sonra elinde kedisi ile dışarı çıktı. Akay, yangın başladığında dışarı çıktığını daha sonra yangın büyüyünce evdeki kedisinin de etkileneceğini düşünerek dumanların içine girip "Boncuk" isimli kedisini kurtardığını söyledi. İtfaiye ekipleri halen apartmanda mahsur kalan vatandaşları tahliye etmek için uğraşıyor. Bu arada bazı apartman sakinlerinin de ağladığı görüldü. Apartman sakinleri can derdine düşerken bazı vatandaşların da cep telefonu ile görüntü çekmesi dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.