Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yanan Dükkanlardaki Hasarın Boyutları Gün Işığıyla Ortaya Çıktı

Adıyaman’da tarihi Oturakçılar Pazarı’nda marangoz atölyesinde başlayan ve diğer 5 iş yerine de sıçrayan yangının hasarı gün ışığı ile ortaya çıktı.Edinilen bilgiye göre, tarihi Oturakçılar Pazarı’nda bir marangoz atölyesinde...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’da tarihi Oturakçılar Pazarı’nda marangoz atölyesinde başlayan ve diğer 5 iş yerine de sıçrayan yangının hasarı gün ışığı ile ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, tarihi Oturakçılar Pazarı’nda bir marangoz atölyesinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, iş yerinin bitişiğinde bulunan 5 iş yerine sıçradı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangının büyük olması nedeniyle olay yerine diğer itfaiye ekipleri ve vidanjör de sevk edildi. İş yeri sahipleri dükkanlarının yanışını panik ve gözyaşları içerisinde izlerken, bazıları iş yerlerindeki malzemeleri kurtarmanın telaşına düştü. Yaklaşık 4 saat süren söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından alev alev yanan 6 iş yerinde polis ekipleri incelemelerde bulundu.
Gündüz saatlerinde hasarın oldukça büyük olduğu ortaya çıkarken, iş yeri sahiplerinden Mehmet Özer olayın kundaklama olduğunu öne sürdü. Kimseyle herhangi bir sorununun olmadığını söyleyen Özer, kundaklama olayının terör yandaşları tarafından yapıldığını düşündüğünü kaydetti. Özer, kendi iş yerinde 6 kişinin çalışarak evine ekmek götürdüğünü ve 100 bin TL’nin üzerinde zararının olduğunu belirtti.
Yanan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları, küle dönen malzemeleri traktörlere yükleyerek iş yerlerini temizlemeye çalıştı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.