Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yamaç Paraşütçüleri Yasak Dinlemiyor

Antalya’da paraşütçüler, belirli bir bölgede yamaç paraşütünün yasaklanmasına rağmen uçuşa devam ediyor.Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki varyantlar güneşli ve rüzgarlı havayı fırsat bilen yamaç paraşütçülerinin uğrak yeri...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yamaç Paraşütçüleri Yasak Dinlemiyor
Antalya’da paraşütçüler, belirli bir bölgede yamaç paraşütünün yasaklanmasına rağmen uçuşa devam ediyor.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki varyantlar güneşli ve rüzgarlı havayı fırsat bilen yamaç paraşütçülerinin uğrak yeri oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine Antalya Valiliği’nin ambulans helikopter, sahil güvenlik ve polis helikopterlerinin uçuş güzergahı olduğu gerekçesiyle varyantlar üzerinde uçuşu yasaklamasına rağmen paraşütçüler uyarıları dikkate almıyor.
Varyantlar üzerinde hazırlıklarını yaparak uygun rüzgarı yakaladıklarında kimi zaman tekli kimi zaman da ikili şekilde havalanan yamaç paraşütçüleri çevredeki vatandaşlar tarafından da ilgiyle izleniyor. Rüzgarın zaman zaman ters esmesiyle havalanamadan oldukları yere düşen bazı yamaç paraşütçüleri ise korkusuzca tekrar denemekten çekinmiyorlar. 1 saatlik süre içerisinde sayıları bir anda iki katına çıkan paraşütçülerden aynı anda 6 paraşütçünün birden havalandığı da görüldü.
Bazı yamaç paraşütçüleri yasak olduğunu hatta kabahatler kanununa göre 200 TL ceza kesildiğini bildiklerini belirterek uçuşa devam ettiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.