Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da FETÖ/PDY kapsamında 5 iş adamı tutuklandı

Yalova’da geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan 31 iş adamından 10’u mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 10 iş adamından 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.Yalova’da FETÖ/PDY’ye üye...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalova’da geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan 31 iş adamından 10’u mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 10 iş adamından 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yalova’da FETÖ/PDY’ye üye olmak ve himmet adı altında finansman sağlamak suçlaması ile gözaltına alınan 31 iş adamının Yalova Emniyetindeki ifade işlemleri devam ediliyor. İfadeleri alınan ve işlemleri tamamlanan 10 iş adamı adliyeye sevk edildi. Burada önce savcıya ifade veren, ardından hakim karşısına çıkan 10 iş adamından eski Bank Asya Yalova Şube Müdürü Vefa U., Baran Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Serdar A., iş adamlarından Fatih K., Hasan D. ve Musa M. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer 5 kişi ise adli kontrol şartı ile salıverildi. Emniyette ifadelerinin alınmasına devam edilen 21 kişini de sorgularının tamamlanması sonrasında adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.
Yalova’da, FETÖ/PDY darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 367 kamu çalışanı görevden uzaklaştırılırken, aralarında asker, savcı, hakim ve iş adamları ile kamu görevlilerinin bulunduğu 75 kişi tutuklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.