Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaban Domuzu Avcıya İşte Böyle Saldırdı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bir avcı dev domuzun saldırısından kıl payı kurtuldu.Diş hekimi Mehmet Şahmaran, Domaniç ormanlarında yaptığı av sırasında dev bir domuzun saldırısından son anda yaralanmaktan kurtuldu. Bir televizyonda...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaban Domuzu Avcıya İşte Böyle Saldırdı
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bir avcı dev domuzun saldırısından kıl payı kurtuldu.
Diş hekimi Mehmet Şahmaran, Domaniç ormanlarında yaptığı av sırasında dev bir domuzun saldırısından son anda yaralanmaktan kurtuldu. Bir televizyonda "Av ve Atış Sanatı" programını hazırlayıp sunan Tavşanlılı Diş hekimi Dr. Mehmet Şahmaran, Ozan Deresi mevkiinde bir anda dev bir domuzla karşı karşıya kaldı. Son anda soğukkanlılıkla kendisini geriye çeken Mehmet Şahmaran yaralanmaktan kurtuldu. Bu sırada yanında bulunan avcı arkadaşı da o anları saniye saniye görüntüledi.
Mehmet Şahmaran, o anları daha sonra şu şekilde anlattı:
"Sosyal medyada o çok paylaşılan olay domuz saldırısı benim başımdan geçti. Bu aşağı yukarı bir buçuk ay önce gelişti. Ozan Dere mevkiinde spontane gelişen bir olaydı. Birden bire benim üzerime saldırdı. Soğuk kanlı olduğum için yara almadan kurtuldum. Dünya’da 5 - 6 ekstrem atıcılarından Türkiye’yi temsil edenlerden biriyim. Seri atış yapabildiğim için kurtuldum. Av mevsimi Ekim ayında başlar ve 2 - 3 ay yapılır. Bu mevsimde kuralına uygun yapıldığında doğanın dengesi de bozulmaz. Biz bu işi genetiğimizde olduğu için, yaşam tarzımızda olduğu için yapıyoruz. 78 milyon Türkiye’de 8 milyon aşağı yukarı avcı var. Bunlar cesur ve dayanıklı insanlar olduğu için memleket savunmalarında milis güç olarak ilk önce öne çıkacak insanlardır. O yüzden avcılara da saygı göstermek gerekir. Eskiden Osmanlı da bile padişahlar avcıydı ve savaşlara 30 - 40 bin kişiyle av yaparak hazırlanılıyordu. Av mevsiminde kuralına uygun yapıldığı zaman doğanın dengesi bozulmuyor. Bu şekilde de zararımız olmuyor. Domuz popülasyonunun düzenlenmesi gerekiyor. Aynı zamanda domuzlar çiftçilerin ürünlerine zarar veriyor. Bu yüzden av mevsiminde belirli limitler dahilinde domuz avı yapılmaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.