Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vergi Dairesi Önünde Gelir Uzmanları Eylemi

Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği üyeleri, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde özlük hakları ve görev tanımlarının yeniden gözden geçirilmesi için eylem yaptı.Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği üyeleri, İstanbul Vergi...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği üyeleri, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde özlük hakları ve görev tanımlarının yeniden gözden geçirilmesi için eylem yaptı.
Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği üyeleri, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde eylem yaptı. “Gelir İdaresi Başkanlığı, Gelir Uzmanlarının Omuzlarında Yükselecektir” pankartı arkasında toplanan yaklaşık 200 gelir uzmanı açıklamaya destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği Başkanı Tolga Akgül, taşra - merkez ayrımına son verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin oluşmasında lokomotif vazifesini Gelir İdaresi Başkanlığı ve çalışanlarının yaptığını ifade eden Akgül, "Türkiye’nin her karışında her kuruşunda emeği olan gelir uzmanlığı mesleği kariyer bir kadro olarak kanunda sayılmasına rağmen, kurulduğu günden bu yana farklı tarihlerde çıkarılmış yönetmeliklerle niteliksiz hale getirilmeye çalışılmaktadır" dedi.
Gelir uzmanlarının görev tanımlarının yeniden ele alınması gerektiğini öne süren Akgül, “Büyük umutlarla ve görev bilinciyle işe başlayan gelir uzman ve yardımcılarının neredeyse yarısı yapılan haksızlıklara dayanamayıp çalıştığı kurumu sahiplenmeden başka kadrolara geçmekte ya da geçmeye çalışmaktadır. Kamu görevlilerinin mali haklarının düzenlenmesi amacıyla yayınlanan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eşit işe eşit ücret uygulaması, kamuda kariyer uzman maaşlarının eşitlenmesine ve bu sayede kurumlar arası geçişlerin önüne geçilmesi hedefini ortaya koymuştur. Amaç kamu kaynaklarının israf edilmemesidir. Bu nedenle merkez - taşra ayırımına gidilmiştir. Kaymakamlık, müfettişlik, uzmanlık gibi mesleklerle benzer sınav aşamalarını ve süreçleri geçiren gelir uzmanlığı mesleği ilgili Kanun Hükmünde Kararname dışında bırakılmıştır. Bugüne kadar farklı mecralarda dile getirilen bu eşitliksiz ve hakkaniyetsiz durum, ayrıma tutulan gelir uzmanları tarafından dava konusu edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Taşra-merkez ayrımının anayasanın eşitlik maddesi gereği kaldırılmasını istediklerini belirten Akgül, "Meslek için eğitim konusunda yerel ve uluslar arası daha fazla imkanın sağlanmasını beklemekteyiz. Ayrıca bütün bunlara ek olarak anayasa mahkemesinin iptal kararına istinaden 2011 yılında yürürlüğe girmiş 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’den dolayı yaşamış olduğumuz hak kayıplarının telafi edilmesi için kurumdan talepte bulunacağımızı buradan bildirmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasına alkışla destek veren grup, açıklamanın ardından tekrar işbaşı yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.