Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Velilerden Kreşte Şiddet İddiası

Samsun’un Atakum ilçesinde özel bir kreşte çocuklarına kötü muamele yapıldığı iddiasıyla veliler, kreş yöneticisi hakkında şikayette bulundu.Aynı kreşte çocuğu bulunan ve kreşin güvenlik kameralarından sorumlu olan Mesut Yayla, iddiaya...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’un Atakum ilçesinde özel bir kreşte çocuklarına kötü muamele yapıldığı iddiasıyla veliler, kreş yöneticisi hakkında şikayette bulundu.
Aynı kreşte çocuğu bulunan ve kreşin güvenlik kameralarından sorumlu olan Mesut Yayla, iddiaya göre kameralarda sorun olup olmadığını görmek için uzaktan bağlandığında kreş yöneticisi B.Ö.’nün çocuklara kötü davrandığını gördü. Görüntülere göre kreş yöneticisinin çocuklara kötü davrandığı, elinde sopayla çocuklara vurduğu, kız öğrenciyi erkek öğrencinin yanında bezlediği ve özellikle küçük bir çocuğa devamlı kötü muamele yaptığı ileri sürüldü.
Görüntüleri izledikten sonra Atakum Denizevler Polis Merkezi’ne şikayette bulunan Mesut Yayla, çocuğunun bulunduğu kreşte güvenlik kameralarından sorumlu teknisyen olarak görev yaptığını belirterek, “Kreşin yöneticisi B.Ö. gün içerisinde beni aradı. Kameralara giremediğini, sorun olup olmadığını sordu. Ben de kendisine şifreyi tekrar verdim ve sorun olup olmadığını görmek için uzaktan bağlandım. Bağlandığımda o yönetici B.Ö.’nün bir çocuğa iyi davranmadığını gördüm. Elinde sopa vardı. Benim çocuğum da o kreşteydi. Benim çocuğuma da iyi davranmadığını gördüm. Sonra geriye dönük olarak görüntüleri inceledim. Kayıtlara baktığımda benim çocuğa vurduğunu, hijyen kurallarına uyulmadığını gördüm. Bu görüntüler 13 Mayıs tarihli görüntüler. Diğer günlerde neler olduğunu bilemiyoruz” dedi.
Görüntüleri izledikten sonra Denizevler Polis Karakolu’na giderek şikayette bulunduklarını belirten Yayla, “Benim çocuğum ile görüntülerde darp gören diğer çocuğun velisi ile çocukları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek sağlık kontrolünden geçirdik. Yapılan sağlık kontrollerinde her iki çocukta da diz ve ayaklarında morluklara rastlandı ve darp raporu aldık. Çocuğumuza sorduğumuzda öğretmenin sopayla vurduğunu söylüyor” diye konuştu.
Çocukların eve aç ve susuz geldiğini öne süren Yayla, “Burada çalışan başka bir öğretmen de ayrılma sebebinin çocukların aç kaldığını, yemek istediklerinde yemek veremediklerini belirterek kreşten ayrılmıştı. Benim yanımda çalışan elemanları bazen kreşe gönderip, kameraların bakımını yaptırıyordum. Çocukların orada dikkatini çeken şey de çocuklar o yöneticinin yanına gidip devamlı su istiyorlarmış. Diğer veliler de çocuklarının eve gelince yemeğe ve suya saldırdıklarını söylüyorlar. Bunun üzerine ben yönetici ile görüştüğümde su şirketini arayıp suyu henüz getirmediğini söylüyordu. 30 kişilik kreşe toplam 60 öğrenci sığdırmışlar. Öğretmenlere de Milli Eğitim Müdürlüğü’nden denetime gelindiği zaman çocukları arka kapıdan kaçıracaklarını söylüyorlarmış” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.