Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlar 20 yılda 26 kişinin öldüğü yolu trafiğe kapattı

Menteşe-Yatağan karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir öğrenci ağır yaralanırken, kaza sonrası Akçaova Mahallesi sakinleri karayolunu trafiğe kapattı. Vatandaşlar 20 yılda 26 kişinin kaza sonucu öldüğü karayoluna üst veya alt geçit...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Menteşe-Yatağan karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir öğrenci ağır yaralanırken, kaza sonrası Akçaova Mahallesi sakinleri karayolunu trafiğe kapattı. Vatandaşlar 20 yılda 26 kişinin kaza sonucu öldüğü karayoluna üst veya alt geçit ya da sinyalizasyon ışığı yapılmasını istedi.
Yatağan’daki okuluna gitmek üzere Akçaova Mahallesi’nden servis aracına binmek için karayolunun karşı tarafına geçmeye çalışan Öznur B. (16) isimli öğrenci, karayolunda seyir halinde olan Ahmet S. yönetimindeki 48 U 8368 plakalı aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Ağır yaralı öğrenci, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Kız öğrencinin durumunun ciddi olduğu ve yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü açıklandı.
Vatandaşlar yolu trafiğe kapattı
Kaza sonrası Akçaova Mahallesi sakinleri bölgede yaşanan kazalara tepki göstermek için karayolunu trafiğe kapattı. Karayolunda trafik bir süre durdu. Vatandaşlar Menteşe Kaymakamı ve Karayollarından yetkililerin gelmesini, karayolunda sinyalizasyon veya alt-üst geçit yapılmasını istedi.
Yetkililer bölgeye geldi
Menteşe Kaymakam vekili Kamil Köten, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek ve karayollarından bir yetkili trafiğe kapatılan karayoluna gelerek vatandaşlar ile görüştü. Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek yolu kapatan vatandaşlara seslenerek, “Acınızı anlıyorum. Muğla Vali Yardımcısı ve Menteşe Kaymakam vekilimiz Sayın Kamil Köten şu anda buraya geliyor. Trafiğe kapatılan araçların içinde hasta veya acil durumu olanlar olabilir. Mağduriyet bir başka mağduriyet olmadan yolu açalım” dedi.
Olay yerine gelen Muğla Vali Yardımcısı ve Menteşe Kaymakam Vekili Kamil Köten, vatandaşlara karayolu üzerine en kısa zamanda sinyalizasyon sistemi, alt veya üst geçit yapılması konusunda söz verdi. Köten, “Karayolları Şefine talimat verdim buraya geliyor. Size valilik olarak söz veriyorum. Buradaki talibiniz yerine gelecektir. Buraya en kısa zamanda sinyalizasyon, alt veya üst geçit ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Bu konuda içiniz rahat olsun” dedi.
20 yılda 26 kişi öldü
Marmaris, Fethiye ve Antalya geçiş güzergahı üzerinde bulunan Akçaova Mahallesi’nde 1996 yılından bu yana 26 kişinin kazalarda hayatını kaybettiği açıklanırken, yaralamalı kazaların sayısının ise bilinmediği belirtildi. Akçaova Mahallesi Muhtarı Halil Bedelci, “Biz mahalle olarak tek talebimiz var. Karayolu üzerine sinyalizasyon, alt veya üst geçit yapılmasını istiyoruz. Bu konuda geçmişte yaptığımız başvurular var. Sayın Vali Yardımcımız bize bu konuda gerekli sözü verdi. En kısa zamanda mahalle sakinlerimizin talepleri karşılanacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.