Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vanlı İşçiler Başkent’te Eylem Yaptı

Van’da İŞKUR bünyesinde çalışırken işten çıkarıldıklarını belirten 125 işçi, Başkent’te eylem yaptı. Ekip otolarıyla otogara götürülen işçiler, polis ekiplerinin uzun süren ikna çalışmaları sonucu, kendi aralarında yetkililerle...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 04:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 04:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da İŞKUR bünyesinde çalışırken işten çıkarıldıklarını belirten 125 işçi, Başkent’te eylem yaptı. Ekip otolarıyla otogara götürülen işçiler, polis ekiplerinin uzun süren ikna çalışmaları sonucu, kendi aralarında yetkililerle görüşmek üzere bir heyet oluşturduktan sonra memleketlerine dönmeyi kabul etti.
Van’dan gelen 125 işçi, İŞKUR bünyesinde çalışırken işten çıkarıldıklarını ve seslerini duyurmak istediklerini belirtip Kurtuluş Parkı’nda çadır kurmak istedi. Polis ekipleri, parkta toplanan işçilere, eylemlerinin yasal olmayacağını bildirip, eylemcileri 35 ekip otosuyla Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’ne (AŞTİ) götürdü.
AŞTİ’de de seslerini duyurmak isteyen işçiler, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” gibi sloganlar attı. Polis ekiplerine kimliklerini göstererek, “Biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız” diye tepki gösteren işçiler, haklarının verilmesini ve kendilerine verilen sözlerinin tutulmasını talep etti.
Polis ekipleri, işçileri eylemlerini sonlandırmaları için ikna etmeye çalıştı. İkna çabaları sonuç vermeyince, AŞTİ’ye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. İşçiler adına konuşma yapan bir kişi, “Biz Van’da depremzede olan İŞKUR işçileriyiz. 2011 yılından beri devletin bünyesinde çalışan işçileriz. Sanki bu ülkenin vatandaşı değiliz, suç işlemişiz gibi bizi gözaltına alıyorlar. Bizim hayallerimizle, ekmeğimizle oynuyorlar” diye konuştu.
İşçiler, uzun süren ikna çalışmaları sonucu, Ankara’da yetkililerle görüşecek bir ekip oluşturduktan sonra, memleketlerine dönmeye ikna oldu. Grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.