Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van’da İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahale Etti

HDP ile DBP Van il örgütleri tarafından düzenlenen yürüyüşe polis izin vermeyince olaylar çıktı. Çıkan olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.Akşam saatlerinde DBP ve HDP Van il örgütleri tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe katılan...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahale Etti
HDP ile DBP Van il örgütleri tarafından düzenlenen yürüyüşe polis izin vermeyince olaylar çıktı. Çıkan olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.
Akşam saatlerinde DBP ve HDP Van il örgütleri tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşe katılan kalabalık İki Nisan Kavşağı’ndan yürüyüşe geçmek istedi. polis kalabalığa izin vermeyince olaylar çıktı.
Uyarılarına rağmen dağılmayan kalabalığa polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederken, kalabalık ise taşla polise saldırdı. Kısa süren olayların ardından polisler tarafından 4 kişi gözaltına alındı.
Olayların sona ermesinin ardından belediye eş başkanları ve parti yöneticileri yürüyüşe geçerek HDP Van İl Başkanlığı önüne kadar geldi. Zaman zaman gergin anların yaşandığı yürüyüş, yapılan açıklamanın ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.