Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van’da FETÖ operasyonu

Van’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 hakim ve savcı tutuklanırken, 9’unun ise arandığı belirtildi.Edinilen bilgiye göre, FETÖ’nün darbe girişimine...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 hakim ve savcı tutuklanırken, 9’unun ise arandığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 hakim ve savcı, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzene karşı durmak", "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.
Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 55 hakim ve savcıdan 39’u tutuklanırken, 7 kadın hakim de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 9 hakim ve savcının yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Van Vali Yardımcısı Vefa Kaya, emniyetteki işlemlerin ardından Sivas’a gönderilirken, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde görev yapan 8 öğretim üyesi ise polis ekiplerince gözaltına aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.