Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van’da ambulansa silahlı saldırı: 1 yaralı

Van’ın İpekyolu ilçesinde hasta taşıyan ambulansa kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateş açılması sonucu 1 kişi yaralandı.Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, yaptığı açıklamada dün akşam saat 22.20 sıralarında İpekyolu...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın İpekyolu ilçesinde hasta taşıyan ambulansa kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateş açılması sonucu 1 kişi yaralandı.
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, yaptığı açıklamada dün akşam saat 22.20 sıralarında İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde bir hastanın ambulansla alınarak hastaneye götürülmek üzere yola çıktığını söyledi. Dr. Yanmaz, “Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hasta götürmek üzere hareket eden ambulans ekibine silahlı saldırı yapıldı. İçinde 5 kişinin bulunduğu seyir halindeki ambulansa kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı ve silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda arka kabinde bulunan hasta yakını Maşallah Gül’ün (45) kafasına kurşun isabet etti. İlk müdahale için yaralı Lokman Hekim Hayat Hastanesi’ne nakledildi. Yaralı daha sonra 22.30’da Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Vatandaşımızın kafatasının sol kaş yukarısından kurşun sıyırıp geçmiş ve genel durum iyidir” dedi.
Ambulansta çocuk hastanın olduğunu dile getiren Dr. Yanmaz, “Bizler tüm engellemelere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır’ şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.