Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van’da 41 Ton Kaçak Avlanmış Balık Ele Geçirildi

Van’da av yasağının başladığı dönemden bugüne kadar kaçak avlanmış 41 ton 500 kilogram balık ele geçirilirken, şahıslara ise toplam 46 bin 120 TL idari para cezası verildi.İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da 41 Ton Kaçak Avlanmış Balık Ele Geçirildi
Van’da av yasağının başladığı dönemden bugüne kadar kaçak avlanmış 41 ton 500 kilogram balık ele geçirilirken, şahıslara ise toplam 46 bin 120 TL idari para cezası verildi.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, av yasağı nedeniyle denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. İl ve ilçe müdürlükleri tarafından başlatılan av yasağı çapraz denetimlerinin arttığını ifade eden Altuner, “Van Gölü’nde yaşamını sürdüren inci kefali balığının yavrulama dönemine girmesi nedeniyle 15 Nisan - 15 Temmuz tarihleri arasında av yasağı uygulanmıştır. Av yasağına rağmen kaçak bir şekilde satış yapan kişi ve kişilere yönelik il ve ilçe müdürlükleri ekiplerimiz tarafından çapraz denetimler uygulanmaktadır. Satış yerlerine yapılan çapraz denetimlerde İpekyolu ilçe merkezinde 2 kasa balık, Erciş ilçe merkezinde 10 kilogram balık ve Erciş Jandarma Komutanlığı tarafından ise 600 kilogram balık ele geçirilerek imha edildi. Yasağın başladığı dönemden itibaren il ve ilçe jandarma komutanlıkları tarafından 41 ton 500 kilogram balık ele geçirilirken, şahıslara ise toplam 46 bin 120 TL idari para cezası uygulanmıştır. İlimizin ve ülkemizin gözdesi olan bu balığımızın korunması için denetimlerimiz her geçen gün daha da artacaktır. Bu işe yeltenenlere kesinlikle göz açtırmayacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.